Moesland's carnaval 2021 kan van start gaan

Moeslands carnaval 2021 in de startblokken

Dat het een hele andere carnaval zou worden als we gewend zijn, dat was al wat langer bekend. Maar nu de lockdown verlengd is was het laatste beetje hoop op wat verlichting van de maatregelen in rook opgegaan.

Gelukkig had Stichting Carnaval de Moeslanden drie plannen klaar liggen dus er kon snel geschakeld worden naar plan B. Moeslands carnaval 2021 kan van start gaan.

In samenwerking met De Potter wordt er op zaterdag 13 februari toch nog carnaval gevierd. Weliswaar een online versie, maar dat wil niet zeggen dat het minder wordt. Dat het anders wordt, dat is zeker!

Documentaire
Zo zal er op die dag bekend worden gemaakt welke wagen ‘Moesland’s mooiste’ zal worden, de Moeskoningin wordt verkozen er is een muziekbingo en zijn er enkele protocollaire onderdelen. Verder kun je actief meestemmen, zijn er live reportages en een carnavaleske quiz.

Uiteraard heeft Jeugdcarnaval Schaijk ook een plek gekregen in deze online carnavalsvariant. En de Moeslanders gaan samen aan tafel: “Ok gögget Moesland bè mekaare on toffel, um boerremoes te eete”

Wat iets bijzonders gaat worden is de documentaire over de optocht van het Moesland, van het ontstaan in 1958 tot heden. Hoe de documentaire er precies uit gaat zien wil de stichting nog niet vrijgeven. “In aanloop naar carnaval wordt er meer bekend gemaakt”, aldus Jaap Oliemeulen, secretaris van Stichting carnaval de Moeslanden.

Kortom afwisseling genoeg voor een mooie carnaval in ons Moesland. Het programma begint om 15.00 uur en zal tot 00.00 uur duren.