Frans van Boekel overleden

Frans van Boekel overleden

Frans van Boekel is maandag 28 september 2020 op 84-jarige leeftijd overleden.

Oud voorzitter, Prins Moestafa II en grootvorst. Frans heeft zich met hart en ziel ingezet voor het Schaijks carnaval en heeft dat in vele gedaantes met verve gedaan.

In seizoen 1964 – 1965 werd Frans gekozen als Prins Moestafa II, daarmee was hij de jongste prins die het Moesland tot nu toe heeft gekend. Van 1978 tot en met 1984 was hij grootvorst. Alle evenementen en activiteiten werden met zijn kenmerkende, warme stem verslagen.

De prijsuitreikingen werden spannend aan elkaar gepraat, bij de pronkzittingen had Frans meteen de aandacht als hij begon te spreken.

Frans heeft zich, vanaf 1978, 15 jaar lang als voorzitter van Stichting Carnaval de Moeslanden ingezet. Na 15 jaar voorzitter te zijn geweest heeft Frans alle teksten, liedjes, gedichtjes en andere dingen verzameld in een boek getiteld; “Watiezin”. Het boek werd uitgedeeld tijdens het 11-11-bal van 1993.

Frans was ook erg creatief, zo heeft hij het oude logo, de prachtige Moeskop, ontworpen. Ook vele voorpagina’s van de carnavalskranten werden getekend door Frans.

Liedjes, en het liefst in Schaijks dialect, daar was Frans erg sterk in. Vele teksten werden door Frans in het dialect geplaatst in de carnavalskrant en de Schakel.Frans was ook mede-oprichter van ’t Groet Schaijks Dikteej.

Voor zijn inzet heeft Frans in 1982 de Zilveren Moestop ontvangen, een eerste en enige Moesvos en werd hij in 2012 Koninklijk onderscheiden als Lied van de Orde van Oranje Nassau.

Met het overlijden van Frans van Boekel is er een waar carnavalsman met een moesgroen carnavalshart verloren gegaan.

Ik wil, namens alle Moeszakken en Moeszakkinnen, familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijd.