Eigen bier voor Schaijk: Unne Zieverzak

Eigen bier voor Schaijk: Unne Zieverzak

Op het terras van De Potter is donderdag 13 augustus onder veel belangstelling het nieuwe Schaijkse tripel bier gelanceerd. Het gerstenat heeft de naam Unne Zieverzak gekregen. Dit is een typisch Schaijkse uitdrukking voor iemand die slap zit te ouwehoeren of uit z’n nek kletst. De spreuk is onder meer terug te vinden in het Schaijks dialectboekje Um nie te vergeete.

Na een jaar van voorbereiding heeft de Osse Muifelbrouwerij samen met de Schaijkse ondernemers dit bier ontwikkeld. Door het coronavirus was de presentatie een paar maanden uitgesteld. Het terras van De Potter stroomde donderdagavond vol. Djarek van den Hoogen, de ontwerper van het etiket, hield om half negen een speech en een paar minuten maakte hij de biernaam bekend. Daarna vonden de proefglaasjes gretig aftrek.
Unne Zieverzak is een bijzondere tripel geworden die gebrouwen is met de Amerikaanse hopsoort Amarillo. Deze hop geeft heerlijke frisse citrustonen aan het bier. Een blonde tripel met lichte IPA-trekjes. Deze zomer is een eerste batch van duizend liter van de Zieverzak in Oss gebrouwen, zodat de inwoners van Schaijk en de vele toeristen kunnen genieten van deze heerlijke tripel. Het speciaalbier heeft een alcoholpercentage van acht procent.

Het bier is vanaf 14 augustus te koop bij Lekkerz van hier en Gall & Gall Wilma. Verder kun je het krijgen bij de horecazaken De Potter, Nieuw Schaijk, charme camping Hartje Groen & De Boshut, eetcafé De Notaris, familierestaurant Charlie en beachclub De Maashorst.

Bron: Arenalokaal