Goei Geknoei winnaar 2020 optocht Schaijk

Goei Geknoei wint optocht voor tweede maal

De optocht was dit jaar lang, kleurrijk en prachtig. Kortom, zoals we het gewend zijn van onze Moeszakken en Moeszkkinnen. ’s Morgens met de drukte van jewelste met kranen en het opbouwen van wagens was DGUW/Gruwelijk Locht erg lang bezig en helaas moesten ze het vliegtuig van hun wagen laten. Er werd besloten om alleen de kop van die bestuurder van dat vliegtuig op de wagen te zetten. Erg jammer, maar veiligheid gaat boven alles.

Lange stoet
Exact om 13.15 uur begon de stoet door de straten van Schaijk te trekken. Prachtige wagens afgewisseld met creatieve loopgroepen en de unieke wagen van Olling Doll. Een prachtig gezicht was het om te zien hoe dat de wagen langzaam door de straten rolde. Helaas werd er besloten om de wagen uit de optocht te halen. Gruwelijk jammer. Verder speelde dit jaar wederom het weer een grote rol. Het was al de hele dag bewolkt en er viel wat regen. Later in de middag begon het flink te regenen en trok de wind ook goed aan.

Veel gaten
In de optocht waren enorme gaten en het publiek (het was erg druk) moest daardoor vaak wachten op de volgende deelnemers. Het was moeilijk om te bepalen wie de winnaar zou worden bij de wagens en loopgroepen, maar uiteindelijk trok Goei Geknoei aan het langste eind en wint voor de tweede keer in de geschiedenis de eerste prijs bij de wagens.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking blijft altijd bijzonder mooi. Verbroedering, respect en plezier dat is waar het om draait bij de prijsuitreiking in het Moesland. Jos Jacobs werd nog onderscheiden door Prins Twan I voor zijn inzet bij de commissie optocht en om de kar te gaan trekken bij de commissie jury als streep. Jos van harte gefeliciteerd!

Alle winnaars van de schonste optocht van hiejel de wirreld: harte gefeliciteerd, het was prachtig!

Uitslagen
Wagens
1. Goei Geknoei
2. DGUW/Gruwelijk Locht
3. Schon Gekwakt
4. Vur Mekoar
5. Kek Nou Es
6. Makt Me Niks
7. De Wulpse Hertjes
8. Maf Mar Moi
9. Ge Kekt Mar
10. Ut Lupt
11. Olling Doll
12. Zot Gefrot
13. Net Zat
14. Zuutjes An
15. Ut Nauwt Nie
16. Wennig Kans
17. Vrolukke Tobbers

Grote loopgroepen
1. Auwzum
2. Schuimkragen
3. Ut Wurd Wa
4. Hullie
5. MnM
6. Klore Kwats
7. Lo Mar Toete
8. Zo Gut Ut
9. Volleybalvereniging Peter Peters

Kleine Loopgroepen
1. Moes Kunne
2. Olling Naks
3. BCC 1/2 Kwartet
4. Geer d’r Be
5. Knap Lelluk
6. Dikke Ria’s
7. Meiden van Nie Gering
8. Hog Hei & Zij
9. Ouwe Meuk
10. Ut Wier Tijd
11. Duk Te Loat
12. De Twedde Leg
13. Vroege Ploeg
14. Inburgerkings
15. Puddingbuks en (V)rend
16. Moi Gekocht
17. Krek Geroje
18. De Feestbeesten

Individuelen
1. Theo Loeffen
2. Laurens Jans
3. Theo Verploegen
4. CI Remie
5. Hentini
6. CI Koentje Carnaval
7. Gijs van der Linden I
8. Johan Spierings
9. Joost Megens I
10. D.I. Wik Ni
11. Joost Megens 2
12. Gijs van der Linden 2

Originaliteitsprijs
Olling Doll

Lasniebokaal
Maf Mar Moi