Schaijk 5e plaats in Landelijke Carnavals Index 2020

Schaijk 5e plaats in Landelijke Carnavals Index 2020

De carnavalskoorts lijkt te zijn begonnen in Schaijk. Dit blijkt uit de Landelijke Carnavals Index 2020 van beslist.nl, die tot stand is gekomen op basis van ruim 200.000 zoekopdrachten rondom feestkleding voor carnaval. Van alle Nederlandse steden en dorpen staat Schaijk op de vijfde plaats.

In de ranglijst staan Nederlandse steden en dorpen gerangschikt op het gemiddelde aantal zoekopdrachten naar carnavalskleding per 1000 inwoners.

Voerendaal bovenaan de lijst, Made en Born volgen – Schaijk 5e plaats
Dat het druk wordt met bestelbusjes in Schaijk lijkt een zekerheid, maar in Voerendaal, Born, Made en Heythuysen zullen er nog net iets meer carnavalsoutfits worden bezorgd. Nergens wordt (per 1000 inwoners) zoveel gezocht naar carnavalskleding als in Voerendaal; dat daarmee dan ook de landelijke koploper is.

Een jaar geleden stond Voerendaal nog een stukje lager in het jaarlijkse onderzoek. Toen stond Voerendaal zelfs nog buiten de top 10, op plek 16.

Top 10 steden met hoogste zoekvolume naar carnavalskleding (per 1000 inwoners)

1. Voerendaal
2. Made
3. Born
4. Heythuysen
5. Schaijk
6. Bavel
7. Haelen
8. Zevenbergen
9. Groesbeek
10. Susteren

De complete ranglijst staat op beslist.nl

Populariteit carnaval groeit richting de noordelijke gelegen provincies
Dat carnaval uitgebreid gevierd wordt in Noord-Brabant en Limburg is geen grote verrassing. Wel dat carnaval steeds populairder wordt en langzaam de noordelijker gelegen provincies verovert. Zo staan er een recordaantal (6) Gelderse dorpen en steden in de ranglijst, en staat Groesbeek zelfs in de top 10.

Infographic carnaval 2020