Clubmuntjes gezocht voor het archief

Clubbonnen gezocht voor archief

Voordat de Moesmunt in het leven werd geroepen in 2004, hadden we in het Moesland een hele mooie traditie. Elke carnavalsclub had zijn eigen clubbonnen en/of clubmunten.

Deze bonnen hadden dezelfde functie als de Moesmunt; namelijk uitgeven bij de plaatselijke horeca tijdens carnaval. Na de carnaval werd bekend gemaakt bij de clubs hoeveel bonnen er waren gebruikt in het Moesland en dat werd afgerekend bij de betreffende horeca-ondernemer.

Heel makkelijk natuurlijk alleen kleefde er één klein nadeeltje aan: er werden ook bonnen ingeleverd van clubs uit andere dorpen. En dus was het fraudegevoelig waardoor er niet alles werd afgerekend. Jammer dat deze clubbonnen er niet meer zijn, maar wel begrijpelijk.

Archief
Nu ben ik op zoek naar clubbonnen en/of clubmunten. Deze zou ik graag in het archief willen verzamelen. Mochten jullie nog wat bonnetjes thuis hebben liggen en er niets meer mee doen, dan maken jullie mij blij en het archief completer! De eerste twee zijn al binnen 😉

1 Muntje of bonnetje per club is genoeg. En da ge bedankt bent da witte!