Carnaval Loverz: carnavalsfeest voor middelbare scholieren

Carnaval Loverz: carnavalsfeest voor middelbare scholieren

Jongeren op de middelbare school vallen vaak tussen wal en schip. Veel activiteiten zijn gericht op kinderen of op volwassenen. Deze jeugd valt er een beetje tussenin. In het Schaijkse Moesland hebben ze daar tijdens carnaval een oplossing voor. Carnaval Loverz is voor scholieren vanaf de brugklas uit de hele regio. Na het succes van de eerste twee edities pakt de organisatie ook nu weer flink uit met enkele topacts. Zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 februari is er elke avond van 20.30 tot 0.30 uur een speciaal programma voor deze doelgroep.

Op het affiche staan klinkende namen. Zo reizen Stefan en Sean samen met Bram Krikke af naar het Moesland. Ook de mannen van Stuk keren terug. De populaire vloggers Giel, Thomas en Stefan waren vorig jaar ook al op Carnaval Loverz te vinden. Verder nog acts als The Allstarz, Dailyfools, DJ Jorn en DJ Row da Coppa. Lokale held Rickert is voor het derde jaar op rij van de partij.

Speciale tent
Op het evenemententerrein in het centrum van Schaijk verrijst een aparte tent. “Dat geeft meteen sfeer en gezelligheid”, vindt Janneke van Casteren. “We hebben drie feestavonden. In goed overleg en nauwe samenwerking met de Schaijkse horeca zijn we aan het kijken naar een optimale invulling hiervan. We zorgen voor snacks, versnaperingen en een diversiteit aan fris. Ook Stichting Carnaval De Moeslanden omarmt het idee. Met z’n allen kunnen we iets moois neerzetten.”
Van Casteren benadrukt nogmaals dat jongeren uit de hele regio welkom zijn. “We kijken verder dan Schaijk”, zegt ze. “Neem vooral ook je vriendjes en vriendinnetjes mee voor een paar leuke avonden. Naast de optredens kun je ook een ludieke karaoke verwachten, het foute carnavalskwartier, een confettiparty en een verrassingsoptreden. Trek je mooiste outfit en kom carnaval met vieren met leeftijdsgenoten.”

Kaartverkoop
De voorverkoop is al begonnen. Je kunt tickets alleen online kopen via www.carnavalloverz.nl. Voor één avond betaal je 12,50 euro. Een combiticket voor drie avonden kost 27,50 euro. Daarbij krijg je twee consumpties. Er is een extra voordeel voor de vroegboekers. “Die krijgen een frikandel speciaal”, verklapt Van Casteren.

Bron: Arena Lokaal