Pop-Up Moesland: Schon Pekske!

Scoor een carnavalsoutfit voor jong en oud bij Schon Pekske

Een nieuw fenomeen in het Moesland dit carnavalsseizoen: een pop-up carnavalswinkel. Waarom zouden we allemaal nieuwe carnavalskleren gaan kopen, als er zoveel mooie tweedehands kleding is? Hartstikke duurzaam en goed voor de portemonnee. Tijd om een tweedehands carnavalswinkel te creëren voor jong en oud met de toepasselijke naam Schon Pekske.

Hoe werkt het?
Iedereen kan mooie en schone carnavalskleding en –accessoires doneren aan Jeugdcarnaval Schaijk vanaf 19 januari 2020 (precieze data en tijden op www.jeugdcarnavalschaijk.nl/schonpekske). Al die carnavalskleding wordt uitgezocht, en krijgt vervolgens een plekje in de winkel. Daarna kan iedereen uit Schaijk en omstreken in de winkel carnavalsoutfits kopen voor kleine prijsjes. Natuurlijk hebben we enthousiaste vrijwilligers in de winkel staan die je kunnen helpen bij het verzamelen van de perfecte outfit voor zowel volwassenen als kinderen. De opbrengst van de winkel is voor Jeugdcarnaval Schaijk.

De kleding die na sluiting van de pop-up winkel over is, wordt gedoneerd aan het goede doel en krijgt dus een mooie bestemming. En mocht de winkel een heel groot succes zijn, dan bewaren we de kleding wellicht voor een tweede editie in 2021.

Samenwerking met Point O
De locatie van de winkel is Pastoor van Winkelstraat 37. Dit pand wordt gehuurd door Point O (www.point-o.nl), een organisatie die mensen helpt die herstellen van een verslaving. Zij helpen met het inrichten van de winkel, het inleveren en sorteren van de kleding en vervolgens ook met de verkoop. Samen met veel helpende handjes uit Schaijk zorgen ze ervoor dat de winkel er tip top uitziet en maar liefst vier dagen per week open is!

Wanneer kun je komen shoppen?
De winkel is open in de week van 27 januari, 3 februari en 10 februari op:
Maandag van 9.30 tot 15.00 uur
Dinsdag van 9.30 tot 15.00 uur
Vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur
Zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur

Kortom
Kom shoppen bij carnavalswinkel Schon Pekske in Schaijk en koop een gave carnavalsoutfit voor weinig geld. Ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig, en je helpt Jeugdcarnaval Schaijk.

Graag tot ziens bij Schon Pekske!