Bouwbezoek Moesacademy 2020 Schaijk

Bouwbezoek 2020 goed verlopen

Voor de vierde keer werd er door Jeugdcarnaval Schaijk een bouwbezoek gehouden. Het bouwbezoek wordt ieder jaar goed bezocht zo ook dit jaar.

Zowel de deelnemende clubs (Gruwelijk Locht, Kek Nou Es, Zuutjes An, Moi Gemakt, Goei Geknoei, Schon Gekwakt en Vur Mekoar) als de jeugdige bouwers vinden het een hele leuke activiteit. En dat vinden wij zeer fijn om te horen.
Als eerste werd er een bezoek gebracht aan de Nishut waar maar liefst 4 clubs aan het bouwen zijn. Daar stond zelfs al een wagen buiten waar ze een pop aan het opbouwen waren. Mooi om te zien en dat maakt het voor de bezoekers nog ‘echter’. Kek Nou Es super bedankt!

Binnen zagen ze bij Gruwelijk Locht al wat geschilderde koppen en kregen ze wat te drinken. In de nishut werd nog volop gevormd en geplakt door Zuutjes An en Moi Gemakt.
Daarna werd de route voort gezet naar Goei Geknoei. Ook daar werden we goed ontvangen en kregen de bezoekers uitleg van de leden van Goei Geknoei.

Na zoveel informatie en bewonderende blikken krijg je natuurlijk honger. Ook daar werd voor gezorgd en de deelnemers kregen een broodje kroket of frikandel en wat te drinken.
Na deze pauze was het dan tijd om zelf te gaan bouwen. En dat deden de deelnemers bij Schon Gekwakt en Vur Mekoar. Dat vonden ze echt heel leuk om te doen, de ogen begonnen te glinsteren bij de uitleg die ze kregen van de ervaren leden van beide clubs.

Het was een geslaagde dag en deze vind volgend jaar zeker navolging. Langs deze weg willen we alle bezoekers, begeleiders en uiteraard de clubs bedanken en tot volgend jaar!

Foto’s: Jan van Ballegooij