Geniet in de verwarmde Moestempel van de grote optocht

Geniet in de verwarmde Moestempel van de Schaijkse carnavalsoptocht

Wie slecht ter been is of niet lang kan staan, maar toch graag wil genieten van de grote Moeslandse optocht, kan ook in 2020 weer gebruikmaken van de Moestempel. Deze verwarmde tribune is een beschutte en comfortabele plek om de stoet van kleurrijke carnavalswagens te aanschouwen.

Loopgroepen, wagens, muziekkapellen; de drie uur durende optocht van Schaijk is de grootste uit de omgeving en zeer de moeite waard om te bekijken. Alleen hoe doe je dat als je moeite hebt om lang te staan, gezondheidsproblemen hebt en niet vanuit je raam kunt kijken? Dan kom je naar de verwarmde tribune. Het is niet alleen een droge warme plek met mooi uitzicht, maar ook een stukje verwennerij. Tijdens de optocht wordt het publiek voorzien van een lekker hapje en een drankje.

Dan kom je naar de verwarmde tribune in het centrum van Schaijk. MKB Schaijk-Reek organiseert in samenwerking met Stichting Carnaval de Moeslanden deze mogelijkheid inmiddels voor de elfde keer. In eerste instantie zijn de plekken bedoeld voor onder andere mensen met een beperking, ouderen en mensen die slecht ter been zijn, en hun begeleiders, maar ook anderen zijn van harte welkom.

Omdat de organisatie van de Moestempel het belangrijk vindt dat iedereen uit de gemeenschap deel kan nemen aan het carnavalsfeest, mogen mensen met een beperking gratis gebruikmaken van deze faciliteiten. Alleen zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Personen die in voorgaande jaren ook een uitnodiging in de brievenbus kregen om gebruik te maken van een plaats in een de Moestempel, krijgen dit jaar geen brief meer. Zij kunnen zich wel aanmelden voor deze gezellige middag door onderstaand formulier in te vullen en vóór 1 februari in te leveren bij HAKU, Europaplein 9 in Schaijk. Antwoordformulier inleveren vóór 1 februari 2020. Reageer tijdig, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Begeleiders en andere geïnteresseerden betalen een vergoeding van 11 euro per persoon. De kaarten dienen contant te worden betaald.

Geniet in de verwarmde Moestempel van de Schaijkse carnavalsoptocht

Bron: Arenalokaal