Carnavalsoptocht Schaijk - 2003

Spelregels Moesland Ster

Het bouwseizoen is inmiddels in volle gang voor de meeste clubs, dus hoog tijd voor wat duidelijkheid over deze nieuwe prijs. De ‘Moesland Ster’ zoals deze twee weken geleden werd aangekondigd, zal een nieuwe extra prijs worden speciaal voor de wagenbouwers. Hieronder volgen de spelregels:

Hoe maak je kans op deze prijs?
Heel simpel, bouw vijf poppen. Geen vier of minder, geen zes of meer. Precies vijf poppen. De deelnemende clubs krijgen een interne sub-competitie.

Wie bepaald dan wie er wint?
Dat doet de jury! Het punten systeem blijft ongewijzigd. De jury hoeft geen rekening te houden met deze competitie. Wie het hoogst eindigt met vijf poppen, wint de Moesland Ster.
Voorbeeld:
Club A bouwt 5 poppen
Club B bouwt 5 poppen
Club C bouwt 7 poppen.

Eind uitslag:
Club A wordt 6de
Club C wordt 5de
Club B wordt 4de
Winnaar Moesland Ster is club B!

Wat wordt gezien als een pop en wat niet?
Om te beginnen de grote van de pop maakt niet uit! Bouwers van het Moesland zal waar nodig de stichting assisteren bij het toekennen van de deelname voor deze competitie. Maar, we gaan vooral niet te moeilijk doen. Een pop is een mens / dier of ander object met ogen / mond / lichaam / armen / benen. Voorwerpen zoals: Achterste blok / boot / auto / gebouw / raket zijn geen poppen.
In principe doet elke club die voldoet aan deze voorwaarden automatisch mee in de competitie. Mocht je vooraf al weten dat jouw club hieraan mee wil doen, laat het even weten aan Bouwers van het Moesland. Heel simpel door hier een berichtje achter te laten met de naam van je club.

Toelichting over het waarom van deze prijs zal gegeven worden tijdens de volgende clubvergadering!
In de wandelgangen heb ik al gehoord dat er dit jaar twee clubs zijn die voor vijf poppen willen gaan.