Leer bouwen als de beste: Moesacademy Moesland

Moesacademy; leer bouwen als de beste!

Sinds een paar jaar worden er bouwbezoeken georganiseerd door Stichting Carnaval de Moeslanden, Jongerencarnaval Schaijk en Jeugdcarnaval Schaijk. Deze bouwbezoeken worden altijd druk bezocht en worden zeer gewaardeerd door zowel ouders als deelnemers. Hartstikke mooi natuurlijk, maar de commissie wil meer!

De commissie bouwbezoek heeft daarom dit jaar iets nieuws in het leven geroepen: de Moesacademy. De datum wanneer dit alles gaat plaatsvinden is zondag 12 januari 2020 om 10.30 uur. Er wordt verzameld bij de Piramide.

Leer bouwen als de beste
Met de Moesacademy krijgt de jeugd de kans om te bouwen met de meest ervaren bouwers van het Moesland. De deelnemers krijgen volop de mogelijkheid om zelf te bouwen aan wagens die mee doen aan de grote optocht op Moesmoandag. De lessen worden gegeven door Schon Gekwakt en Vur Mekoar. Twee zeer ervaren clubs met vele prijzen op hun naam.

Uiteraard blijft het niet alleen bij bouwen, maar gaan de deelnemers ook op bouwbezoek.  Dit jaar wordt er met busjes door het Moesland gereden naar de diverse carnavalsclubs. Enkele clubs die bezocht gaan worden zijn:

  • Vur Mekoar (6x winnaar)
  • Schon Gekwakt (2x winnaar)
  • Maf Mar Moi (3x winnaar)
  • Goei Geknoei (winnaar 2019)
  • Gruwelijk Locht
  • Kek Nou Es
  • Moi Gemakt

Oude kleding aan doen
Het is wel van belang dat er ingeschreven gaat worden. Inschrijven kan tot en met 1 december (het formulier staat op deze pagina).

En zorg ervoor dat je kleding aantrekt die vies mag worden. Graag tot 12 januari!