Carnavalsstijlen botsen in Halfvastenoptocht Oss

Carnavalsstijlen botsen in Halfvastenoptocht Oss

Voor de start van de optocht op Moesmoandag zei Goei Geknoei het al: “We gaan meedoen aan de Halfvastenoptocht in Oss, ongeacht wat we hier in Schaijk worden met de optocht”. Zo gezegd zo gedaan. Gisteren was het dan zover: de Halfvastenoptocht in Oss.

Opbouwen
Goei Geknoei was zondagmorgen al om 06.30 uur in de weer om alle onderdelen van hun wagen naar Oss te brengen.
Het opbouwen was zo gepiept en het weer was zeker goed. Onder een stralend zonnetje kon de optocht gelopen worden. Het spotje wat gedraaid werd tijdens de optocht was zelfs aangepast voor de optocht van Oss.

Verschillende stijlen
Goei Geknoei heeft de Schaijkse school goed vertegenwoordigd in Oss. Zelf de wagen duwen en alles bewegen met de hand. Iets wat ze in de Halfvastenoptocht niet kennen, maar waar zeer veel waardering voor was. Ook de stijl van bouwen is compleet anders en dat was te zien. Statische wagens met zeer weinig beweging en ontzettende knalkleuren bepalen daar het beeld. Maar dat was van tevoren wel bekend en mede daardoor pakte Goei Geknoei de vierde plaats in de Halfvastenoptocht.

Schaal
Maar volgens eigen zeggen hadden ze de mooiste prijs al binnen: de eerste plaats van de schonste optocht van hiejel de wirreld. En die pakt niemand ze meer af!
En zo is het. Het was een leuke ervaring volgens velen en daar zal het ook wel bij blijven.

Ik ben trots op Goei Geknoei, ze hebben woord gehouden, de wagen met de hand voortbewogen (ook in Oss) en ze hebben laten zien hoe dat carnavalswagens horen te bewegen. En ook dat pakt niemand ze meer af. Chapeau voor Goei Geknoei!