Overzicht Optocht Schaijk

Goei Geknoei pakt eerste prijs optocht Schaijk

Na een aarzelende start van Moesmoandag door het onstuimige weer, werd er door heel veel clubs pas laat begonnen met het opbouwen van hun wagens. Makt Me Niks had daarbij al veel pech want er brak een onderdeel van de wagen af. Tijdens de start van de optocht van Schaijk had Zot Gefrot pech; zij konden niet verder door een kapotte as. Maar door hulp van Moeszakken en natuurlijk Henk Bongers hebben ze wel de optocht gelopen. Chapeau voor alle mensen die daar hebben meegeholpen.

Ambassadeurs van het Moesland
Het was een mooie prijsuitreiking waarbij veel mooie momenten waren. Eén van de hoogtepunten was toch wel de overhandiging van vijf ‘Ambassadeurs van het Moesland’ aan de familie Loeffen. Peter, Lisette, Roel, Nicole en Giel werden allemaal bedankt voor hun inzet voor het Moeslands carnaval. En dat dit zeer terecht was bleek wel uit het het feit dat het applaus vanuit de zaal minuten lang duurde. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze meer dan verdiende onderscheiding.

Optocht
De optocht was lang en het was erg druk langs de route. Mooi om te zien dat er veel mensen de moeite hadden genomen, ondanks de koude wind, om te komen kijken naar de schonste optocht van hiejel de wirreld. Goei Geknoei had een kolossale wagen gemaakt met als thema de bokkenrijders. Concurrent Schon Gekwakt had eveneens een grote wagen met het thema Moesbusters. Ut Nauwt Nie had met hun Freakshow een mooi uitgebeelde wagen waarbij het publiek echt betrokken werd.

Vele loopgroepen en individuelen vermaakten het publiek. Het was een prachtige, afwisselende optocht met jeugdige clubs die zich goed presenteerde en waar we zeker trots op moeten zijn, een aanwinst voor de toekomst.

Wagens
1. Goei Geknoei
2. Schon Gekwakt
3. Ut Nauwt Nie
4. Wulpse Hertjes
5. Zot Gefrot

Groene Kwast
Kek Nou Es

Lasnie-bokaal
Olling Doll

Grote Loopgroepen
1. Ut Wurd Wa
2. De Schuimkragen
3. Inburgerkings
4. Moi Gekloi
5. Lo Mar Toete

Kleine loopgroepen
1. Meiden van Nie Gering
2. Ouwe Meuk
3. Dikke Ria’s
4. Moes Kunne!!
5. Duk Te Loat

Individuelen
1. Theo Loeffen
2. Vur Echt (Patriek Albers)
3. Theo Verploegen
4. Suzy van der Hop