Roy van Boekel trotse ontvanger Zilveren Moestop 2019

Zilveren Moestop 2019; Roy van Boekel

Het is ieder jaar weer één van de hoogtepunten van het Moeslands carnaval; de uitreiking van de Zilveren Moestop. Dat is dan ook niet voor niks, het is de allerhoogste onderscheiding die je in het Moesland kunt ontvangen.

De Potter Moshütte was zaterdagavond het decor voor deze happening. De spanning werd flink opgebouwd en uiteindelijk werd duidelijk dat Roy van Boekel de ontvanger van de Zilveren Moestop 2019 was geworden.

Roy van Boekel is jarenlang voorzitter geweest van Stichting Carnaval de Moeslanden en heeft daar vele vernieuwingen en veranderingen in doorgebracht. Roy was ook een voorzitter die een duidelijke eigen mening had, maar zeer zeker ook heel goed luisterde naar wat er leefde onder de Moeszakken en Moeszakkinnen. Een belangrijke eigenschap voor een voorzitter bij een club mensen waar vaak emoties de overhand hebben. Ook kon Roy toegeven als er verkeerd gecommuniceerd was en dus de hand in eigen boezem moest worden gestoken. Dat tekent een echte voorzitter.

Uiteraard is Roy ook een actieve wagenbouwer bij Moi Gekloi geweest en ze hebben, volgens eigen zeggen, de mooiste wagen ooit gebouwd; de Romeinen uit 2001. Moi Gekloi neemt nog steeds ieder jaar deel aan de optocht van Schaijk. Maar Roy is niet alleen actief bij de carnaval. Ook buiten de carnaval zet Roy zijn capaciteiten in voor Schaijk.

Kortom een meer dan verdiende ontvanger van de Zilveren Moestop. En dat was dan ook te zien, Roy nam hem met veel emoties aan uit handen van Prins Bart. Roy, van harte gefeliciteerd met deze hele mooie onderscheiding. Draag hem met trots!