G-Team wint Moeslandcup 2019

G-Team wint Moeslandcup 2019

Op zaterdag 23 februari 2019 stond de derde editie van de Moeslandcup op het programma. Nadat er op de training eerder gewonnen was door de Raad van 11, beloofde het wederom een spannende strijd te worden.
Ook vandaag stond de wedstrijd weer onder leiding van Leonard, die een belangrijke rol zou spelen in dit prestigieuze treffen. Hij werd bijgestaand door Henrie Lamers; voorzitter DAW Schaijk en Marieke van Duijnhoven; voorzitter Jeugdcarnaval. Om 11:00 begeven de spelers zich naar het veld. Zij lopen achter mascotte Docus de Das en jeugdprins Tibo en jeugdprinses Fleur naar de middenstip op het hoofdveld aan de Bossestraat.

Het G-team laat meteen zien er helemaal klaar voor te zijn door met stadionfakkels het veld te betreden. Door een blessure aan de kant van het G-Team is Johhny op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van het G-Team. Na een kleine polonaise en het voorlezen van de opstellingen door Willie van Esch, kan de wedstrijd beginnen. Zowel cameraman Peter-Jan als fotograaf Jan zijn klaar voor de strijd. Met een 1-2-3-tje tussen Docus, jeugdprins Tibo en jeugdprinses Fleur is de wedstrijd afgetrapt en kan het spektakel beginnen. Onder muzikale begeleiding van onze Hofkapel wordt het op een drukbezocht sportpark een mooi geheel.

De Raad van 11 maakt een goede indruk en je kunt zien dat ze gebrand zijn op revanche. Al vrij snel is het Michel die de hatelijke 0-0 van het scoreboard schiet. Als hoofd van de technische commissie laat hij zien ook binnen de voetballijnen over de nodige techniek de beschikken en hatst de 0-1 onberispelijk tegen de touwen. Het hoogtepunt van de wedstrijd zit al vrij vroeg in de wedstrijd als Richard verwoestend hard uithaalt vanaf de middenstip en met een werkelijk perfect schot keeper Arie verschalkt. 1-1. Daarna gaat er nog een tandje bij bij de raad, maar het blijft lastig de verdediging te omspelen. Vele combinaties via de zijkanten leveren zelfs geen kansen op. Meerdere doelpunten werden vakkundig door de Raad van 11 omgezet naar kansen. Ook aan de andere kant had Arie het zeker niet rustig en werd hij menigmaal door oa Stefan, Daan en Tijmen op de proef gesteld. Dan doet ook de scheidsrechter van zich spreken door een loepzuiver doelpunt van de Raad van 11 af te keuren. De bal wordt ingeschoten en vliegt er door het net weer uit. Onder het mom van “als de bal niet in de doel ligt, is het ook geen doelpunt” mag Johnny een doeltrap nemen. Zelfs een corner wordt de Raad van 11 ontnomen. Deze situatie zal in Zeist zeker nog worden nabesproken. Op slag van rust verrast de Raad van 11 vriend en nog meer vrienden door opnieuw te scoren en de ruststand op 1-2 te bepalen. Niemand anders dan Prins Bart d’n Uurste maakt d’n twedde van de Raad van 11 en kan vol trots de kleedkamer met een voorsprong op gaan zoeken.

Na de rust blijk al snel dat de spelers van he G-Team een betere kop thee hebben gehad dan de Raad van 11. Met de mouwen nog verder opgestroopt doen ze er alles aan om de achterstand weg te poetsen en met succes. Al snel wordt het 2-2 door opnieuw een goal van Richard en de spanning is volkomen terug in de wedstrijd. Dan een scrimmage voor de goal van Johnny. Al liggend op de grond speelt Twan2 de bal naar Ton en die schiet onberispelijk binnen. Alleen Leonard twijfelt en roept de hulp in van VAR Peter-Jan. Na een kore blik is hij onverbiddelijk: geen doelpunt. Dan twee acties aan de andere kant. Na een mooie pass van Rex op Richard gaat laatstgenoemde er met de bal richting het doel van door. Een prachtig schot strak in de kruising wordt op katachtige wijze door Arie gedegradeerd tot corner. Die wordt snel genomen met een lange bal. Echter door het opzichtig vasthouden van Dave, kent Leonard een penalty toe. Echter is het opnieuw Arie die dit weet te voorkomen en stopt de penalty knap. Aan de linkerkant van het veld vecht Jeroen menig duel uit met prinses Nomie waarbij laatsgenoemde zich herhaaldelijk de mindere moet erkennen.
Dan komt de meest effectieve speler op de vierkante meter van het G-Team in actie: Wesley. Met twee fabelachtige goals zet hij het G-Team zomaar op voorsprong: 4-2. Daar waar Arie eerder prachtige reddingen verricht, duikt hij hier hopeloos over de bal heen. Onder aanmoediging van Conchitta, Richelle en de geblesseerde Michel gaat het G-team nu vol voor de winst.

De Raad van 11 zet nog een slotoffensief in en verovert de ene corner na de andere. Uiteindelijk zet Prins Bart voor en kopt Twan de bal eenvoudig langs de aan de grond genagelde Johnny. Mark en Egbert wisselen zich suf naast de lijn en zetten alles op alles. Doelpunt Raad van 11 in de laatste seconde: 4-4!! Verelenging dreigt. Maar het is opnieuw Leonard die het inmiddels bekende “geen goal” gebaar maakt. Het blijkt dat beide heren iets te enthousiast zijn gaan wisselen en 12 spelers in het veld hebben gebracht tegen 10 van het G-Team. Terecht afgekeurd dus. Dat is meteen het moment om de wedstrijd af te fluiten. De Moeslandcup gaat opnieuw naar het G-Team. Na het nemen van de penalties (waarbij een aanstaand grootvorst wiens naam we niet zullen noemen probeert de bal over de kantine te schieten) volgt een groepsfoto en uitreiking van de bijbehorende medailles en Moeslandcup met de grote oren.
Het was weer een prachtig spektakel. Nog meer dan ooit gebrand op revanche werd direct de wedstrijd voor komend jaar aangekondigd. De datum zal later volgen.

Via deze weg nogmaals dank aan iedereen die deze wedstrijd heeft mogelijk gemaakt: DAW Schaijk, Leonard, Henrie en Marieke, Peter-Jan, Jan en Willie, Jeugdprins Tibo en Jeugdprinses Fleur, Docus de Das, de Hofkapel en tot slot natuurlijk alle belangstellenden die zijn komen kijken.