Carnavalsoptocht Schaijk - 2016

Lekker weer op komst met carnaval

Niets zo onvoorspelbaar als het weer en daarom hebben we alvast de weersvoorspellingen voor carnaval: Het lijkt een rustig en droog carnavalsweekend te worden. ,,Extremen zoals sneeuw en storm worden in ieder geval niet verwacht”, aldus Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,Maar het is natuurlijk nog best ver weg.”

Nou ja, ver weg, het is nog maar anderhalve week en je kan maar beter goed voorbereid zijn natuurlijk. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief gestemd. Door invloed van een hoge druk gebied blijft het volgende week redelijk warm en zacht voor de tijd van het jaar. ,,Misschien niet zo warm als afgelopen en komend weekend, maar we kunnen temperaturen verwachten van tussen de 7 en 10 graden”, zegt Klaassen.

Dat is ook goed nieuws voor de wagenbouwers. Die hebben waarschijnlijk de optochten van 2016 nog vers in het geheugen staan. Onder meer in Den Bosch, Breda, Geleen, Venlo en Schaijk gingen de optochten niet door vanwege storm. De optocht van Schaijk werd een dag later gelopen. Die van Breda en Den Bosch werden later ingehaald op 6 maart tijdens Halfvasten.

Als we Weerplaza mogen geloven en windkracht 3 aanhoudt, zullen de praalwagens hier geen last van hebben. Hoogstens een kans op confetti in je bier en een polonaiseduw in de rug.

Bron: Brabants Dagblad

Vooruitzichten carnaval zijn veelbelovend

Vooruitzichten carnaval zijn veelbelovend