Moesblad 2019 - Schaijk

Carnavalskrant 2019 staat online

Juweeltjes moet je bewaren. Zowel in het archief als digitaal en dat geldt zeker ook voor ons eigen Moesblad; de carnavalskrant. Het is ondertussen de 56e carnavalskrant die online staat. De eerste krant is uit 1963 en bestond uit 4 pagina’s.

Het huidige Moesblad bestaat uit 151 pagina’s voor de grote en 25 pagina’s voor de jeugd. Een enorm groot verschil, ook de druktechnieken zijn in de loop der jaren enorm vooruit gegaan. Het is dan ook mooi om te zien in de carnavalskranten dat het carnaval in Schaijk al vele jaren enorm leeft. Alle carnavalskranten kun je op deze pagina terug lezen.

Archief
En dat is nu net precies wat archief@moesland.nl wil bereiken; een mooi en vooral compleet overzicht van alle jaren carnaval in Schaijk. En jullie kunnen ons daarbij helpen! Heb je nog dingen liggen van carnaval, maakt niet uit wat het is, neem contact met ons op. We zijn met alles wat met Moesland’s carnaval te maken heeft blij. Wel doen hé!!