1.111 Nieuwsberichten op dooptocht.nl

1.111 Nieuwsberichten

Een heuse mijlpaal voor www.deoptocht.nl! Het 1.111e nieuwsbericht is vanmorgen geplaatst op de site. Van een oproep voor het komen naar een vergadering tot de uitslagen van de optocht, werkelijk alles wordt geplaatst op deze site. Naast de vele nieuwsberichten over alles wat met carnaval in Schaijk te maken heeft, staan er ook een kleine 1.000 pagina’s met foto’s, documenten en filmpjes online. De site is destijds in 2002 opgestart en langzaam aan geworden tot wat het nu is.

Van een statische site met wat tekst en foto’s naar een site met alles erop en er aan. Zelfs internetradio!
Overigens gaat het radiostation één dezer dagen weer in de lucht zodat er weer lekker gebouwd kan worden op feestmuziek, warm worden voor carnaval 2019!

www.deoptocht.nl is meer en meer een heus naslagwerk van het Moeslands carnaval. En dat is iets waar ik stiekem toch wel heel trots op ben.
Maar carnaval maken we met zijn allen en zonder de Moeszakken en Moeszakkinnekes zou deze site er nooit zijn geweest. Dus bij deze wil ik jullie zeker ook bedanken voor het maken van Moeslands carnaval!

Wat cijfertjes
In de loop der jaren is het volgende geplaatst:

  • 1.111 Nieuwsberichten
  • 15.500 Foto’s van de optocht en uitgaan
  • 429 Video’s
  • 33 Moeslandse liedjes
  • 55 Complete carnavalskranten
  • 39 ‘Wist je datjes’
  • 215 Mensen die ‘In Beeld’ zijn geweest
  • 75 Clubs die ‘uitgelicht’ zijn
  • 1,92 Gb aan krantenartikelen
  • en nog veel meer…

En de teller staat niet stil, we gaan gewoon door. Want de optocht nadert met rasse schreden. En ook daar zullen we zeker verslag van doen.

Oude foto’s
Ik ben nog steeds op zoek naar oude foto’s van carnavalsverenigingen, prinsen, pronkzittingen, videobeelden en documenten. Alles is meer dan welkom en wordt digitaal gemaakt om zo voor het nageslacht een mooi archief achter te laten. Dat is mijn grote doel. Dus, mocht je nog wat materiaal hebben…mail dan naar info@deoptocht.nl en dan maken we een afspraak. Alvast bedankt!