Nieuwe route optocht Moesland

Nieuw centrum Moesland; nieuwe route optocht

Tijdens een druk bezochte clubvergadering van Stichting Carnaval de Moeslanden is de keuze gemaakt voor een nieuwe route van de schonste optocht van hiel de wirreld.

Er stonden heel wat punten op de agenda, maar de meest belangrijke was toch wel het voorstel om een nieuwe route te gaan lopen op Moesmaandag. De commissie optocht had zes voorstellen uitgewerkt. Uiteindelijk werd er gekozen uit drie routes waar de laatste route de goedkeuring kon wegdragen van de vergadering.

Ontbinding Phoenix
De start van de optocht blijft bij de ‘oude’ Potter waarna de stoet voor Welterusten de Repellaan in gaat. Via de Burgemeester Hoefnagelstraat vervolgen we weer de oude route. Echter gaan we nu niet via de ‘driehoek’ naar het Europaplein maar de route gaat via de parkeerplaats achter de nieuwe gebouwen op de plaats van de oude Boerenbond richting de Phoenix waar de ontbinding zal zijn. De wagens worden opgesteld in de Pastoor van Winkelstraat. Ook werd nogmaals duidelijk aangegeven dat het absoluut niet de bedoeling is om zelf te gaan snoeien! Geef eventuele knelpunten aan bij de commissie optocht (Wouter Spijkers of Johnny Spierings) en die nemen contact op met de gemeente.

Moestempel
Veruit de meeste aanwezigen waren voor deze optie die het mooiste en het meest praktisch lijkt. De afvaardiging van de commissie Moestempel zal op zoek moeten naar een plaats voor hun Moestempel. Maar dat zal ongetwijfeld goed gaan komen. Er werden al volop opties aangedragen.

Pastoor van Winkelstraat
Tijdens de carnaval zal de Pastoor van Winkelstraat ter hoogte van de ‘nieuwe’ Potter tot aan de Phoenix (net voor van Kraay) afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars hebben wel doorgang. En de vrachtwagen van Heineken, die schijnt dan nodig te zijn…

Aandenken 1e prijs winnaars wagens
De vorige vergadering is er besloten om de wisselbeker af te schaffen. Deze wordt over het algemeen toch niet zo heel oud. Maar wat moet je dan geven aan de club die 3 x op rij wint of 5 x in totaal? Dat wordt een replica van de schaal, zo is besloten tijdens de vergadering. Een mooi alternatief.

Buitendorpse deelnemers
Ook had Stichting Carnaval de Moeslanden een verzoek gehad van een club uit Reek. Die willen heel graag mee doen aan de optocht van Schaijk. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat Schaijk hier niet op zit te wachten. Wellicht dat er na wat jaren anders over wordt gedacht, maar nu is dit plan van tafel.