Derde prijs voor Moesblad bij Krantenwisseltrofee

Krantenwisseltrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien

De stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien. Na 44 jaar komt er geen prijs meer voor de beste carnavalskrant.

De laatste prijzen van de Krantenwisseltrofee Noord-Brabant werden vorig jaar uitgereikt. Dit jaar heeft de stichting zichzelf opgeheven. ,,We hadden onze doelen bereikt”, zegt Schijndelaar Harrie van Herpen, die de laatste zes jaar voorzitter van de stichting was. ,,De belangrijkste doelen waren om de makers van carnavalskranten in het zonnetje te zetten én om van elkaar te leren. In beide zijn we geslaagd.”

De carnavals­kran­ten in Brabant zijn echt geen flutkrant­jes
Thom Dissel is het daar helemaal mee eens. ,,De carnavalskranten in Brabant zijn echt geen flutkrantjes”, zegt Dissel, bestuurslid én mede-oprichter van de stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant. Dissel regeerde in 1974 als de ‘buitenlandse’ Prins Krabber de Vierde over Krabberdonk (Den Dungen) en vond dat al die makers van de carnavalskrantjes, -buukskes en – bloaikes meer aandacht verdienden. Samen met enkele andere carnavalscoryfeeën uit Den Dungen startte hij met de Krantenwisseltrofee. Nu is het evenement dus voltooid verleden tijd.

Moesblad
Ook het Moesblad heeft verschillende keren deelgenomen aan de Krantenwisseltrofee Noord-Brabant. Vaak met wisselend succes, voor zover ik weet was de derde prijs het beste resultaat. Jammer dat dit mooie initiatief stopt.

Bron: Brabants Dagblad