Maarten Peeters overleden

Maarten Peeters overleden

Maarten Peeters overleden 0p 11 september 2018. Op bezoek bij Annie Peeters-Verlinden aan de Wieken word ik welkom geheten door hond Fets, in huis gekomen na het overlijden van Maarten en genoemd naar zijn idool Fats Domino. Maarten geboren in Reek aan de Schaijksestraat alwaar hij opgroeit met zijn 8 broers en zijn 3 zussen. Al gauw blijkt dat de school niet Maartens grootste hobby is en zijn vader zorgt ervoor dat hij op 16-jarige leeftijd al in de leer gaat bij kapper Pietje Wingens aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Daar leert Maarten het kappersvak met ‘strakke’ hand, want Piet is een goeie leermeester.

Op 27 december 1975 trouwt Maarten met Annie Verlinden uit St. Hubert. Ze gaan aan de Pastoor van Winkelstraat wonen. Samen krijgen zij vier kinderen: Tanja, Cindy, Martijn en Maartje. … En alle vier wonen ze nu nog dicht in de buurt van Schaijk. In 1978 krijgt Maarten de kans de kapperszaak in Schaijk over te nemen en kan hij voor zichzelf beginnen. Maarten bouwt gestaag zijn eigen klantenkring op en doet dat op zijn geheel eigen wijze. Hij houdt van het vak maar evenzeer houdt hij van het praatje bij de koffie na het knippen…… “De klant is koning”.

Carnaval is voor Maarten een geheel aparte periode in het jaar. De eerste jaren is hij lid van de Raad van Elf samen met o.a. Jan Franken, Jan Danen en Henny van Apeldoorn. Hij geniet met volle teugen en had stiekem ohhhh zo graag nog eens Prins der Moeslanden willen worden. Ook bouwt hij de wagens mee, bezoekt elk jaar de pronkzittingen, sponsort de Carnaval al vanaf 1985 (Moeskweker) en zijn grootste plezier is als de clubs eensgezind zijn onder elkaar. Elk jaar is de Maandag voor Maarten het hoogtepunt van Carnaval. Meedoen aan de optocht, de prijsuitreiking, de spanning. Samen met Annie en hun vriendengroep hun eigen optocht …….. van ‘Nieuw Schaijk’ naar de ‘Potter’….naar de ‘Drie Heere’ en dan als sluitstuk naar de ‘Phoenix’. Wijntje erbij en kijken en genieten van de feestvierende jeugd. Bij vele verenigingen in Schaijk is Maarten een graag-geziene gast met zijn kenmerkende haardos en zijn opgeruimd humeur.

Fietsen bij TWC Ons Verzet is wel zijn grootste hobby. Samen met Jan Meulepas en Jan van Rossum… Urenlang toertochten maken, tussendoor nog even een terrasje pikken en weer terug naar huis … Een elektrische fiets is aan hem niet besteed. Samen met Annie Jeu de Boulen bij Le Jeteur; per sé een wedstrijdje willen winnen, strijdend voor ieder puntje. De supporters van PSV… Jan Franken, Theo Kops en vele anderen… Le gehandicapten binnen zijn klantenkring….hij kan er mee lezen en schrijven….. uniek.

Met het overlijden van Maarten voelen Annie en haar kinderen zich geamputeerd. Maarten was de leider van het stel…de psycholoog, de psychiater…….weet voor alle problemen een oplossing. Net terwijl hij het wat rustiger aan wil doen, veel aandacht wil gaan besteden aan zijn zes kleinkinderen, net nadat zij hun huis verkocht hebben en zich willen vestigen aan ‘De Wieken’ net toen ,18 april 2018, wordt Maarten getroffen door een Aneurysma . Een bloedvat in de hersenen springt. Een half jaar moeten hij, zijn gezin, zijn vrienden door een diep dal met enige ups maar veel meer downs. Op 11 september 2018 moet Maarten afhaken.

‘Stichting Carnaval De Moeslanden Schaijk’ is aan Maarten veel dank verschuldigd en wenst Annie, Tanja, Cindy, Martijn en Maartje heel veel sterkte toe.