Ook Schon Gekwakt dupe van schuurbrand

Ook Schon Gekwakt dupe van schuurbrand

Het zal niemand ontgaan zijn dat er zaterdag 14 juli een flinke brand is geweest in de schuur van Mathijssen aan de Hoogheistraat in Schaijk. Niet alleen de eigenaren van de schuur zijn de dupe, ook verschillende andere personen. Zo is er een complete huisraad verloren, verschillende oldtimers en de toerbus van Lijn 99 is in vlammen opgegaan. Een enorme tegenvaller voor de band, de bus was nét af en is onvervangbaar.

Schon Gekwakt
Ook carnavalsvereniging Schon Gekwakt, de winnaar van 2017 en 2018, is gedupeerd door de brand. Alle draaikransen, gereedschappen en bewegingen zijn verloren gegaan door de brand. Het enige wat de brand heeft overleefd is het onderstel.

Nu is Schon Gekwakt niet de club om bij de pakken neer te gaan zitten. Ze willen vooruit en zijn dus op zoek naar een bouwruimte voor in ieder geval het komende bouwseizoen.

Moesland is samen de schouders er onder zetten
Ik weet zeker dat er clubjes zijn die materialen over hebben, nooit meer gebruiken of te leen hebben om zo Schon Gekwakt vooruit te kunnen helpen. Uiteraard moet Schon Gekwakt gewoon weer mee kunnen doen aan de optocht van Schaijk en dit kunnen we met zijn allen voor elkaar krijgen.

Mocht jij, of je club, spullen hebben die je wil uitlenen of afgeven dan kun je contact opnemen met Rob van der Zwaluw,
dit mag per mail (bor_schaijk@hotmail.com) of per telefoon (06-34241130)

Foto: Paul Driessen Brabants Dagblad