Moeslands Braderie Festival komt er weer aan

Moeslands Braderie Festival komt er weer aan

Op zondag 22 april staat het traditionele Moeslands Braderie Festival weer op het programma. Het centrum van Schaijk wordt als vanouds omgebouwd tot een gigantische markt waar ruimte is voor gezelligheid, shoppen en demonstraties. Een prima moment om er met het hele gezin weer eens lekker op uit trekken. Allemaal buiten natuurlijk.

Proef van een culinair hapje dat live bereid wordt op het Phoenixplein. De recepten krijg je gratis mee, zodat je deze hapjes thuis zelf kunt uitproberen. De ingrediënten hiervoor zijn te verkrijgen bij de streekboeren die op het plein aanwezig zullen zijn. Bij het plein is een ruim terras met diverse optredens en live muziek waarvan je kunt genieten onder het genot van een drankje. Lekker snuffelen bij een keur aan kramen met allerlei producten en snuisterijen.

Attracties
Zoals elk jaar is er een schitterend kinderplein met diverse kermisattracties voor de kinderen. Ook kun je aan workshops meedoen die de hobbyclub organiseert. Bij Scouting Schaijk kun je broodjes bakken en kratjestapelen, zo hoog als je kunt. Deze attracties worden na binnenkomst op de braderie gratis aangeboden.

Bezienswaardigheden
Er is een leuk terrein ingericht waar radiografische graafmachines en shovels echt grondverzetwerk verrichten. Voor de dierenliefhebbers laat Franks Uilenwereld zijn uilen van zeer klein, tot zeer groot graag weer zien. Als je durft kun je er ook mee op de foto.

Lokale verenigingen
Door jeu de boules-vereniging Le Jeteur wordt een leuk toernooi georganiseerd, hier kun je zelf aan mee doen. Er zijn banen voor volwassenen en kinderen. Tot slot opent ook de Heemkundekring in Schaijk haar deuren. Een echte smid zal daar zijn vakmanschap laten zien. Ook is er een fototentoonstelling te bewonderen.

Een middagje echt Moeslands proeven en beleven. Kom dus op 22 april naar het centrum van Schaijk om je eens goed te laten verwennen. De entree bedraagt 3,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Bron: Arenalokaal