Zilveren Moestop 2018 - Maarten Hendriks

Maarten Hendriks gruwelijk trotse ontvanger van Zilveren Moestop

Er zijn momenten in je leven die je nooit meer vergeet. Zaterdagavond in de Moeshütte was zo’n moment. Één keer per jaar wordt de allerhoogste onderscheiding van het Moesland uitgereikt; de Zilveren Moestop. En Maarten Hendriks is de super trotse drager van dit zilveren ornament.

Grootvorst Maarten Hendriks zet de zaal op scherp en draagt de microfoon over aan Prins Bart I. Wat Maarten niet weet, is dat Prins Bart een ander briefje in zijn hand heeft als dat Maarten heeft. En dan gaat Prins Bart vertellen wie het deze keer is die deze hoogste onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Carnaval is emotie
Langzaam aan krijgt Maarten in de gaten dat hij degene is die de Zilveren Moestop krijgt omgehangen. Een prachtig moment, Maarten laat zijn emoties de vrije hand en wordt luid toegejuicht. Een fantastisch moment voor een carnavalsman in hart en nieren. Elke vezel die Maarten bezit straalt passie voor carnaval uit. En dat weet de zaal en ook die gunt Maarten dit moment. Fantastisch om dit van zo dichtbij mee te mogen maken.

Passie voor het olling Moesland
Ik ken weinig mensen die zo begaan zijn met het carnaval in Schaijk. Of het nu jeugdcarnaval, jongerencarnaval of het ouderencarnaval is, Maarten staat er voor. Maarten kent iedere commissie die er bij Stichting Carnaval de Moeslanden is, simpelweg omdat hij overal aan mee werkt. Dat zie je zelden. Maar Maarten is ook erg sociaal, hij onthoudt dingen als geen ander. En dat is een grote kwaliteit. Maarten ik kan nog uren doorschrijven, maar ik weet zeker dat ik dan nog dingen vergeet. Namens het olling Moesland, en zeker ook namens mezelf, van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheiding. Het is je meer dan ooit gegund!
Geniet er van, zeker ook met je gezin!