Sleutel van het Moesland voor Prins Bart I

Erewijn met gemeentelijke onderscheidingen

Het carnaval is nu echt officieel begonnen. Burgemeester Bakermans gaf tijdens de Erewijn de sleutel van Schaijk over aan Prins Bart I. Tijdens de Erewijn, die deze keer werd georganiseerd door de Smouskes, waren diverse optredens.

Gemeentelijke onderscheidingen
Het is traditie om tijdens de Erewijn 3 gemeentelijke onderscheidingen uit te reiken. Iedere gemeente mag 3 kandidaten voordragen.
Voor het Moesland kreeg Prins Bart I een gemeentelijke onderscheiding. Verder kregen Theo en Gerda van Summeren uit handen van Marnix Bakermans een gemeentelijke onderscheiding. Deze kregen ze voor het vele werk wat ze al meer dan 22 jaar verrichten voor Jeugdcarnaval Schaijk. Denk hierbij aan de snoepverkoop en het besturen van de Prinsenwagen. Ook voor het Moeschakamp hebben ze enorm veel werk verzet.

Aan het minutenlange applaus van de aanwezigen in de zaal was deze onderscheiding meer dan verdiend. Een prachtig kippenvel moment bij de Erewijn. Theo en Gerda van harte gefeliciteerd met deze meer dan verdiende onderscheiding. Het is jullie zeer gegund!