Koude carnavalsnachten verwacht

Hossen en bibberen: het wordt koud met carnaval

Trek je thermokleding maar aan tijdens carnaval, want het wordt behoorlijk koud in Brabant. De temperatuur ligt de gehele carnavalsweek rond het vriespunt, blijkt uit de weersverwachtingen van Buienradar.

De gevoelstemperatuur kan zelfs oplopen tot -10 graden Celsius. Gelukkig is de kans op neerslag niet heel groot. De meeste neerslag wordt zondag en dinsdag verwacht. Verder schijnt vooral het zonnetje.

Vrijdagavond ligt het rond het vriespunt en de gevoelstemperatuur kan oplopen tot -7 graden. Zaterdag wordt het er niet veel beter op, al kan de temperatuur zaterdagmiddag wel oplopen tot vier graden Celsius. Moeszakken moeten rekening met een gevoelstemperatuur van rond de -3 graden.

Carnavalszondag moeten de Moeszakken rekening houden met de hele dag kans op neerslag. De temperatuur ligt rond de 4 graden Celsius, ’s avonds kan het kwik dalen tot rond het vriespunt. Maandag ligt de temperatuur ’s ochtends en ’s avonds rond het vriespunt, met in de middag een uitschieter om hoog naar vijf graden Celsius. Maandagavond moet het carnavalsvolk rekening houden met een gevoelstemperatuur tot -10 graden Celsius.

Bron: Brabants Dagblad