Virtual Reality bij de juryvergadering

Virtual reality bij juryvergadering Schaijk

Tijdens de juryvergadering, ieder jaar twee weken voor de optocht, hebben clubs de mogelijkheid om hun idee uit te leggen aan de jury. Verreweg de meeste clubs sturen hun idee in en dit wordt dan voorgelezen door iemand van de Stichting. Een aantal clubs sturen nog een bijlage mee. De laatste jaren is het meer gebruikelijk om gebruik te maken van een powerpointpresentatie en deze toe te lichten. Dat is duidelijk en de boodschap komt goed over. Van deze methode maakten Net Zat, Gruwelijk Locht, Goei Geknoei en Schon Gekwakt ook gebruik.

Virtual Reality
Maar carnavalsvereniging Schon Gekwakt deed daar nog een schepje bovenop. Zij hadden in 3d hun wagen gemaakt om zo beter te kunnen laten zien hoe hun wagen er van alle kanten uit zou komen zien. Door middel van een virtual reality-bril kon je dan langs de wagen lopen. Erg mooi om te zien en onze Prins Bart I en de juryleden waren dan ook onder de indruk.

Maar hoe mooi een presentatie ook kan zijn, het gaat uiteraard om de wagen die er op Moesmoandag door de straten rijdt! En het beloofd wederom een mooie optocht te worden met vele wagens, loopgroepen en individuelen die zich creatief hebben uitgeleefd.