Verdwijnen telefoonboek brengt carnavalsverenigingen in de problemen

Verdwijnen telefoonboek brengt carnavalsverenigingen in de problemen

Er komt na 137 jaar een einde aan het papieren telefoonboek. En dat heeft grote gevolgen voor carnavalsverenigingen. Want veel verenigingen maken namelijk gebruik van die telefoonboeken, om hun wagens te bouwen.

DTG, de uitgever van het telefoonboek, vindt de papieren versie niet langer nodig, omdat bijna alle mensen adressen en telefoonnummers online opzoeken.

Hamsteren
De enige optie lijkt nu voor carnavalsclubs om telefoonboeken te gaan hamsteren. Aankomend jaar zal nog niet het probleem zijn, maar na verloop van tijd zal er toch naar een andere oplossing gekeken moeten worden. Krantenpapier is een optie of, zoals al vele clubs doen, één laag plakken met wat dikker wit papier. Wat het ook gaat worden, de Schaijkse wagenbouwer is creatief genoeg om een oplossing te verzinnen.