Krantenartikelen vanaf 1959 aan het archief toegevoegd

Krantenartikelen vanaf 1959 aan het archief toegevoegd

Niets ruikt lekkerder dan de geur van oude kranten. De nostalgie van het oud Nederlandsch en keer op keer de bevestiging lezen dat wij in Schaijk toch wel een hele mooie optocht hebben. En niet van de laatste jaren, nee Moeszakken en Moeszakkinnen dat is eigenlijk al vanaf het begin. En dat valt allemaal terug te lezen in de krantenartikelen die zijn toegevoegd aan het archief.

Dankzij de plakboeken van de Bierviltjes van Koos en Els Dekkers en de plakboeken van de Oelewappers van Ton en Maria Griffioen waande ik me in een snoepwinkel. De ene na de andere ‘Ohhh’ en ‘ahhh’ klonken door huize Derks. Fantastisch om te zien dat er nog vele ‘carnavalsgekken’, net als ik zelf, zijn die alles netjes bewaren. En met alles bedoel ik ook echt alles! Niet alleen krantenartikelen, maar uiteraard ook foto’s, documentjes, boekjes, verslagen van vergaderingen, carnavalskranten en nog veel meer. Uiteraard wordt dit netjes uitgezocht en te zijner tijd op de site gezet.

Ik heb eerst maar eens de krantenartikelen aangevuld. Deze kun je op deze pagina terug vinden. Langs deze weg wil ik nogmaals Ilse Bens-Dekkers gruwelijk bedanken voor de prachtige boeken! En uiteraard ook Ton en Maria Griffioen. Samen zorgen we er voor dat het Moeslands archief alleen maar groter en mooier wordt.