Moeslandse optocht ondervindt geen hinder bouw centrumplan

Moeslandse optocht ondervindt geen hinder bouw centrumplan

Tijdens de clubvergadering van Stichting Carnaval de Moeslanden werd maandagavond duidelijk dat de deelnemers aan de Moeslandse optocht geen hinder gaan ondervinden van de bouwwerkzaamheden die op dit moment plaats vinden voor het centrumplan van Schaijk. Wel is het verstandig om in het carnavalsweekend even te kijken waar je het makkelijkste door kunt om op maandag je wagen op te bouwen.

Europaplein
Op aswoensdag (dat is woensdag na carnaval jongelui) gaat het Europaplein op de schop. De jubileumtegels die daar liggen worden, waar nodig, in ere hersteld en zullen in het nieuwe centrumplan een ‘walk of fame’ gaan vormen richting de Phoenix. Ook zal na de carnaval het straatwerk in orde worden gemaakt en volgens de gemeente is dit voor carnaval 2019 klaar. Dus ook dan ondervindt de Moeslandse optocht geen hinder.

Kortere route
In 2019 zal de route van de optocht dan ook iets koter worden en zal de ontbinding niet meer op het Europaplein plaats vinden. Deze zal hoogstwaarschijnlijk plaats gaan vinden in de Pastoor van Winkelstraat. De commissie optocht zal daar te zijner tijd meer duidelijkheid over geven.

Andere mededelingen
Verder werd tijdens de clubvergadering duidelijk dat de inschrijvingen bij de loopgroepen en individuelen op moment van inschrijving gaan. Hoe sneller je je inschrijft des te verder sta je voor in de optocht.