Stichting Carnaval de Moeslanden

Vrouwen mogen bij de Moeslandse raad van 11

Dorpen als Riel, Haarsteeg en Maren-Kessel zijn er al vertrouwd mee. De steden Waalwijk en Oss ook: een prinses die met carnaval regeert, al dan niet bijgestaan door een vrouwelijke raad van elf. Zover is het hier nog niet, maar in Schaijk is de knoop maandag 6 november 2017 doorgehakt door Stichting Carnaval de Moeslanden en mogen er voortaan vrouwen bij de Moeslandse Raad van 11.

Mannenbolwerk
Dat is al een hele stap aangezien het Schaijks carnaval in al haar bestaansjaren een mannenbolwerk is geweest en nog steeds is. Wanneer nu dan ook uiteindelijk de eerste vrouwen bij de Raad van 11 komen is niet bekend. Ook niet of de mannen van de vrouwelijke raadsleden bij MnM komen.

Clubvergadering
De clubvergadering zit er weer aan te komen en deze wordt op maandag 20 november om 20.30 uur gehouden bij de Potter. Aan bod zal onder andere het extra startgeld voor beginnende nieuwe clubs komen. Verder zal er tijdens de vergadering ook worden ingegaan op het nieuwe dansfestival en het eigen risico bij schade.