Archief nooit compleet

Het hele jaar door carnaval archiveren

Hier in huize Derks is het het hele jaar carnaval. Niet dat we hier dagelijks de polonaise lopen, maar wel dat het carnaval is wat de klok slaat. Er worden dagelijks foto’s ingescand, dia’s verwerkt en negatieven uitgezocht. Op dit moment ben ik bezig om de pronkzittingen te archiveren. Erg veel werk, maar het archiveren is leuk om te doen en ik krijg er enorm veel voldoening van. Ik zal hier proberen uit te leggen hoe dat komt.

Maarten Manders
Het overlijden van Maarten Manders sloeg in Schaijk in als een bom. Wie kende Maarten nou niet? Of het nu van de Kriekeput was, het riet dekken, tafeltennis, braderie of de carnaval, Maarten was een graag gezien persoon in Schaijk. De pijn van het verlies van een dierbare kan ik helaas niet goed maken. Wat ik wel kan doen is materiaal bij elkaar zoeken in het gigantische archief van Stichting Carnaval de Moeslanden.

Uren videomateriaal en vele gigabytes aan foto’s herbergen vele mooie momenten die we met zijn allen beleven aan het ene ding waar we in Schaijk erg goed in zijn; Carnaval vieren. En als ik hier dan mensen mee kan helpen dan doe ik dat heel graag. Dat geeft me enorm veel voldoening.

Materiaal aanleveren
Een archief is helaas nooit compleet. Echter kun je wel een keer klaar zijn. Zeker als er niets meer aangeleverd wordt. Gelukkig is dat hier nog niet het geval. Maar ik wil bij deze toch een oproepje plaatsen. Heb jij nog materiaal van de Schaijkse carnaval liggen en doe je er niets meer mee? Mail me dan even op info@deoptocht.nl en dan maak ik graag een afspraak met je. Alvast bedankt!