Maarten Manders van Ut Lupt overleden

Maarten Manders van Ut Lupt overleden

Enorm geschrokken van dit droevige nieuws. Een groot carnavalsman is niet meer… Maarten Manders, van carnavalsvereniging Ut Lupt, is vrijdagavond 21 april op 46-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed.

Als je het over Ut Lupt hebt, dan heb je het over Maarten. Maarten was, letterlijk, de grote man van deze carnavalsvereniging. Altijd kon je een beroep doen op Ut Lupt om de handen uit de mouwen te steken voor het Moeslands carnaval. Of dit nu voor de braderie was, voor het zomercarnaval of voor het bouwen van de nishut voor de jeugd. Maarten was van de partij.

Dat viel de gemeente Landerd ook op en in 1998 kreeg Ut Lupt een gemeentelijke onderscheiding voor hun inzet voor het Moeslands carnaval en voor het op de kaart zetten van Schaijk. Onder andere door de deelname van Ut Lupt aan het TV-programma Ter Land, ter zee en in de lucht van de Tros.

Zelf was Maarten altijd nuchter over zijn inzet. Dat was niet meer dan normaal; “Met z’n allen, anders bereik je niets”.

Voor aanvang van de optocht in 2009 kreeg Maarten uit handen van Prins Roy “De Orde van het Moesland” voor zijn inzet voor het Moeslands carnaval. Een jaar later, tijdens het 11-11-bal van 2010, werd Ut Lupt “Club van het jaar”. Vier jaar later werd door Ut Lupt de Lasnie-bokaal gewonnen. Ut Lupt deed in 2017 voor de 24e keer mee aan de optocht van Schaijk. Ieder jaar werd er een wagen gemaakt, want een optocht zonder Ut Lupt dat is niet mogelijk.

Ieder jaar werd er trouw meegeholpen met de braderie, hekken neerzetten, kramen mee opruimen. Niks was hem teveel.

Maarten ik denk dat ik namens vele Moeszakken spreek;
bedankt voor je inzet voor het Schaijks carnaval, je rust, je fantastische lach en je nuchterheid. Ik zal dat erg gaan missen. Maarten bedankt voor alles!

Alle familieleden, vrienden en clubgenoten wens ik enorm veel sterkte in deze hele moeilijke periode.

Hieronder een overzicht van de erelijst

  • Gemeentelijke onderscheiding 1998
  • Orde van het Moesland uit handen van Prins Roy in 2009
  • Club van het jaar 2010
  • Lasniebokaal 2014
  • Ambassadeurschap van het Moesland in 2017
  • Jeugdprinselijke onderscheiding voor het bouwen van Ut Frotkot in 2017