Fons Roelofs ontvangt Zilveren Moestop 2017

Fons Roelofs ontvangt Zilveren Moestop 2017

Het is ieder jaar opnieuw de vraag wie de Zilveren Moestop ontvangt uit handen van de Prins. De Zilveren Moestop is de allerhoogste onderscheiding die het Moesland kent. Deze onderscheiding is in 1973 voor het eerst uitgereikt. En in 2017 was Fons Roelofs de gelukkige.

Fons Roelofs
Het werd spannend gemaakt zaterdagavond in de Potter Moeshütte. Maar uiteindelijk was Fons de persoon die deze onderscheiding omgehangen kreeg uit handen van Prins Johnny dun Allerurste. Fons heeft vele jaren bij de stichting gezeten en is daar zelfs adjudant geweest. Daar is Fons al eventjes mee gestopt, maar het werk, en zijn liefde voor het Moeslands carnaval, gaat onvermoeibaar door. De braderie en de carnavalskrant zijn toch wel zijn ‘kindjes’. Verder is Fons niet te beroerd om andere clubs in net Moesland te helpen, niet alleen met raad, maar ook zeer zeker met daad. CV Ut Nauwt Nie stond dan ook zeer enthousiast Fons, zijn vrouw Toos, en kinderen Chantal, Dennis en vriendin Anke van Rooij toe te zingen.

Heel mooi
Ik weet uit eigen ervaring dat dit momenten zijn die je nooit vergeet. Iedere keer krijg ik kippenvel als ik zie hoe blij, ontroerd en verrast mensen zijn. Dit doet wat met je. Fons ook vanaf hier, van harte gefeliciteerd! Je hebt deze onderscheiding meer dan verdiend. Draag hem met trots, want ik weet zeker dat echt iedere Moeslander je dit meer dan van harte gunt!