Strijd tussen clubs Moesland al aangegaan bij juryvergadering

Strijd tussen clubs Moesland al aangegaan bij juryvergadering

De juryvergadering is een hele mooie gelegenheid om je idee te presenteren. Vroeger werd dit gedaan met een simpel A4-tje, maar daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg. Er worden complete presentaties gegeven.

Vier clubs
Deze keer waren er vier clubs aanwezig, de clubs kunnen zich aanmelden tijdens de clubvergadering van Stichting Carnaval De Moeslanden, om hun idee te presenteren tijdens de juryvergadering. Over het algemeen zijn op deze vergadering alle juryleden aanwezig. Voor de wagens waren Schon Gekwakt, De Wulpse Hertjes en Goei Geknoei aanwezig om hun idee uit te leggen aan de jury. Namens de grote loopgroepen was Wonow aanwezig. Dit is een fusieclub van Wanne Wauwel en Ok Noch Ok.

Powerpoints
Tijdens de vergadering halen clubs alle trucs uit de kast om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dan komen alle details veel beter tot hun recht, en doet daarmee recht aan de tijd en energie die er in gestoken wordt. Mooi om te zien dat de sommige clubs die grote wagens bouwen de strijd al tijdens de presentatie aangingen. De commissie optocht heeft nogmaals uitgelegd dat zij geen invloed hebben op de uitslag. En dat de uitslag door 5 leden van jury uiteindelijk wordt ingeklopt, om te zorgen dat het eerlijk gebeurt.

Belangrijkste conclusie van Prins Johnny: mooie presentaties, maar het gaat er uiteindelijk natuurlijk wel om, waar je Moesmoandag mee aan de start verschijnt! En zo is het maar net!