Wegwijs in de wondere wereld van het wagenbouwen

Wegwijs in de wondere wereld van het wagenbouwen

Nadat begin deze maand al 100 Zeelandse kinderen een kijkje namen op de bouwplaats van CV Goei Geknoei, kreeg maandagmiddag ook carnavalsvereniging De Wulpse Hertjes bezoek van schooljeugd van buiten Schaijk. Zo’n twintig leerlingen van groep 4/5 van basisschool De Sprankel uit Grave werden door Djarek van den Hoogen en Teun van der Zanden van De Wulpse Hertjes en Wouter Spijkers van Stichting Carnaval de Moeslanden wegwijs gemaakt in de wondere wereld van het wagenbouwen.

In een loods van tuinbouwbedrijf Jonkergouw in Schaijk leggen zo’n 35 leden van De Wulpse Hertjes momenteel de laatste hand aan hun ‘Alice in Wonderland-wagen’. Met deze sprookjesachtige creatie denken De Wulpse Hertjes, vorig jaar de grote winnaar van de Moeslandse optocht, opnieuw hoge ogen te gooien. “Wij gaan weer voor de winst”, zegt Djarek van den Hoogen vol overtuiging. “Vorig jaar hebben we voor het eerst gewonnen en dat smaakt naar meer.”

Strijd om eerste prijs
Wisten De Wulpse Hertjes de jury vorig jaar te overtuigen met angstaanjagende doodskoppen, dit jaar gooit de club het over een heel andere boeg. “We kiezen deze keer voor een vrolijk en herkenbaar thema. Aan de hand van een grote show met maar liefst 36 kaartsoldaten beelden we het sprookje van Alice in Wonderland uit”, licht Djarek alvast een tipje van de sluier op. Concurrentie in de strijd om de eerste prijs verwacht hij vooral van CV Goei Geknoei (“een jonge en fanatieke club”) en CV Schôn Gekwakt (“na vier tweede plaatsen willen die vast eens een keer winnen”).

Sharon Ariëns
Een kijkje in de bouwschuur van De Wulpse Hertjes leert dat de club ongetwijfeld weer een van de topfavorieten is voor de eerste prijs in de Moeslandse optocht. De ene ‘kop’ is nog mooiere dan de andere en de kinderen van basisschool De Sprankel uit Grave kijken dan ook hun ogen uit. Samen met hun juf, Wulps Hertje Sharon Ariëns, hebben de kids een hele lijst met vragen voorbereid voor de Moeslandse bouwers: ‘Hoe lang zijn jullie aan het bouwen?’ (drie maanden, red.), ‘Kunnen de koppen bewegen?’, ‘Spoelt de verf er niet af als het regent?’ en ‘Hoe krijgen jullie de ogen zo mooi?’. Djarek, Teun en Wouter hebben overal een antwoord op en geven de kinderen ook nog wat handige bouwtips mee. “Die komen goed van pas”, vertelt juf Sharon, “want de kinderen zijn deze week in de klas zelf ook bezig met het bouwen van kleine carnavalswagens. Ze vonden dat al heel leuk om te doen, maar na dit bezoek aan de bouwschuur worden ze ongetwijfeld nóg enthousiaster.”

Bron: Arenalokaal.nl

Foto’s: Sergio Boutkan