Lubach scoort met politieke carnavalshits

Lubach scoort met politieke carnavalshits

Tv-kijkende twitteraars waren gisteren uitermate tevreden over Arjen Lubachs verzamel-cd: ‘De Beste Campagnekrakers’. De carnavalshits van politici werden door bijna 1,2 miljoen mensen bekeken, zo blijkt uit cijfers van stichting Kijkonderzoek.

Aanleiding voor de politieke carnavalskrakers was de afzegging van Geert Wilders en Mark Rutte voor het debat van RTL. De van oorsprong Limburgse Wilders twitterde gisteren dat hij niet naar het debat zou komen, maar nu wel zijn kans schoon zag om te gaan carnavallen. Wilders en Rutte slaan het debat over omdat er naar hun mening te veel partijen mee zouden doen, tegen de eerder gemaakte afspraken met RTL in.

Het programma van Lubach begint dan ook met een excuus van RTL vanwege het ‘overlijden van het debat’. Om de teleurgestelde kijkers te compenseren, brengen ze nu een verzamel-cd uit vol met carvavalshits. De hits zijn ingezongen door cabaretier Henry van Loon.

Geert Milder
Lubach kwam gisteren ook met een nieuw satirisch twitteraccount voor Geert Wilders. Onder de noemer ‘Geert Milder’ nuanceert de PVV-voorman zijn uitspraken. Het account van Lubach harkte in minder dan een dag ruim 12.000 volgens bij elkaar.

Naast politici komen er ook enkele politieke verslaggevers aan bod. Op Twitter reageren enkele van de nieuwe ‘carnavalssterren’ luchtig op hun verschijning in het programma.

Bron: ad.nl