Jeugd loopt warm voor carnaval met Moeslandse wagenbouwers

Jeugd loopt warm voor carnaval met Moeslandse wagenbouwers

De jeugd heeft de toekomst en dat geldt zeker ook voor wagenbouwers voor het Moeslandse carnaval. Met deze gedachte hebben Jeugdcarnaval Schaijk en Stichting Carnaval de Moeslanden de handen ineen geslagen en een bezoek aan 4 Moeslandse bouwschuren georganiseerd.

Zaterdag 11 februari werd er verzameld bij Noorderlicht om daarna met een bus en wat auto’s naar de bouwschuren gebracht te worden. De bus pendelde tussen de bouwschuren op en neer om de jeugd naar de bouwschuren te brengen.

Gewapend met een officieel juryrapport mochten de kinderen hun oordeel geven over het thema, de vormstijl, schilderkunsten, de mooiste beweging en de grote hamvraag; “Wie gaat er eerste worden”?

Er werden maar liefst vijf clubs bezocht, Schon Gekwakt, De Wulpse Hertjes, Ut Nauwt Nie, Goei Geknoei en Maf Mar Moi. Maf Mar Moi had volgens de jeugdige carnavalsvierders veruit de mooiste bouwschuur. Maar dat had waarschijnlijk meer te maken met de kalenders die aan de muur hingen.

Hoe dan ook, het wordt een mooie optocht met een spannende prijsuitreiking. Volgens de juryrapporten van de jeugd gaat het tussen Schon Gekwakt en Goei Geknoei.

Nog twee weken en dan weten we het.

Het was een zeer geslaagde middag die zeker navolging verdiend. Volgend jaar gaat er wederom een ‘bouwbus’ rijden in Schaijk. Mede dankzij het enthousiasme van de bouwers die volop uitleg gaven en de jeugd die haar ogen uitkeek.