Nieuwe layout voor www.deoptocht.nl

Nieuwe layout deoptocht

Het is er dan toch van gekomen; een nieuwe layout voor deoptocht. En niet alleen een nieuw jasje, maar ook nieuwe rubrieken.

De site is volledig op de schop gegaan en daar zitten héél veel uren in. De oude versie was niet geschikt om via een mobiel apparaat (telefoon/tablet) te bekijken. Dat is nu opgelost. De foto’s zijn in dezelfde opmaak gebleven, echter, het zijn er meer geworden. Van sommige jaargangen had ik heel weinig of zelfs helemaal geen foto’s en dat is nu ook veranderd. Mede dankzij het aanleveren van vele dia’s en foto’s.

Archieffunctie
De laatste jaren is deoptocht.nl méér en méér een archief geworden en steeds minder een nieuwssite. Dit komt onder andere door de komst van social media. Het nieuws is vluchtig geworden en staat versnipperd op het internet. Uiteraard blijf ik het carnavalsnieuws gewoon publiceren op deze site evenals op Facebook en Twitter.

Dat is jammer, maar niet getreurd! Op www.deoptocht.nl staat al het nieuws netjes bij elkaar. En…..daar blijft het ook gewoon netjes staan.

Nieuwe rubrieken
Zoals ik al zei zijn er ook nieuwe rubrieken bijgekomen. De rubriek krantenknipsels is weer terug van weggeweest en meer gevuld dan ooit.

Een nieuwe rubriek is de rubriek; documenten Moesland. Op deze pagina komen plaatjes, documenten, brieven etc. te staan. Nu nog één pagina, maar ik heb ondertussen zoveel materiaal dat het verdeeld kan worden over vele jaargangen.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind is de rubriek ‘Muzikaal Moesland‘. Muziek uit het Moesland op één overzichtelijke pagina.

Een pagina ‘Moeslandse onderscheidingen‘. Hier wordt uitleg gegeven welke onderscheidingen er allemaal zijn.

En eveneens terug van weggeweest; ‘Wist je dat?

Het Broederschap der oud-Adjudanten heeft ook een eigen pagina gekregen net als onze Moeskoninginnen.

In de rubriek ‘Uitgaan Moesland‘ staan de foto’s die tijdens de carnaval gerelateerde gebeurtenissen zijn gemaakt.

Kortom teveel om op te noemen. Kijk gerust rond! Er wordt nog steeds gewerkt aan de site, dus het kan zijn dat bepaalde dingen nog niet helemaal goed werken.