Jeugdpronkzitting Moesland 2017

Moeslandse jeugdpronkzitting was fantastisch

In een bomvolle zaal de Phoenix vond afgelopen zondag de jeugdpronkzitting plaats. Een mooi gevarieerd programma met moppentappers, sketches, zang en dans. Na de opening van presentator Stefan van Ras begonnen de Huppelpupkes de middag met hun gardedans. Daarna kwamen de Coole Kids (Maud, Diewertje, Moon en Mea Jill) als agenten op het podium en hadden een leuke dans ingestudeerd.

DJ Raff (Albers) kwam met zijn oxboard op het podium en bracht de stemming er goed in. Nadat Ruud Mathijssen (11 jaar lid van Toeter Mar Henne) en Marie- José vd Ven (11 jaar trainster Huppelpupkes) in het zonnetje waren gezet ging het programma verder met 2 groepen van LM dance. Zij zetten een spectaculaire dansshow neer. Dat belooft wat voor de toekomst. Daarna kwamen de Funheads op het podium. Met een grote hoed dansten (Rick, Tom, Boris, Guus en Levi) op het lied van de Vengaboys. Een komische act was het.
Daarna kwam ‘Mi de paplepel’ het podium op. Negen meiden en één jongen verkleed als pinguïns brachten een leuke pinguïndans. De 4 jarige Ted Manders kwam als Ted de Draak het podium op en had wat moeilijke drakenraadsels voor de presentator. Geen één raadsel had de presentator goed en hij werd dan ook weggehoond door het publiek. Ted ontving daarentegen een groot applaus. Na de pauze kregen we een heel leuke gardedans te zien. Een dans achter een doek met echte versierde garden. Een leuke act van Saar, Dana, Nena en Fiene.

Groep 3 van dansgroep Anke en Marieke brachten een leuke dans op het lied ‘I like to move it’. De toekomst voor onze Huppelpupkes ziet er rooskleurig uit. Daarna kwam de 14 jarige Kim Peijnenburg op het podium en zong het lied ‘This town’ van Niall Horan. Ze begeleidde zichzelf met gitaar. Muisstil was het tijdens haar optreden en toen ze klaar was kwam er een staande ovatie vanuit de zaal. Prachtig gezongen en van haar gaan we zeker meer horen.

Dansgroep Anke en Marieke kwam ook met groep 4 van hun dansschool op het podium. Een geweldige dans en dit beloofd wat op hun jubileumshow. Nadat de prinselijke Dansgarde hun showdans hadden laten zien kwam de ton op het podium. Voor het 5e jaar op een rij stapte Max Visschers de ton in. Vele moppen vertelde hij en daarbij nam hij de presentator (Stefan van Ras) op de hak. Na afloop had hij als goedmakertje een pak Jodenkoeken. Nadat onze Huppelpupkes ook hun showdans laten zien kwam de slotact.

De Raad van 11 hadden een Moesbattle tegen het jeugdbestuur. Liedjes en activiteiten van heden en verleden passeerden de revue tijdens deze battle. Na afloop kwamen alle artiesten nogmaals op het podium en nam nog een keer een groot applaus in ontvangst.

Jeugdcarnaval Schaijk kijkt terug op een zeer geslaagde middag en zo blijkt dat er in het Moesland volop talent zit. Op naar de carnaval!

Foto’s: Jan van Ballegooij