Nieuwe carnavalssingle Bertie Lukano

Nieuwe carnavalssingle Bertie Lukano

Carnaval nadert met rasse schreden en dan is het natuurlijk weer tijd voor een carnavalsplaat van de Schaijkse volkszanger Bertie Lukano. Marco van den Broek maakte de videoclip bij het nummer Ik lig dwars.

Bertie Lukano (Lukassen) start z’n muziekcarrière in 1971 samen met z’n twee broers en een zus. Toentertijd onder de naam De Calimero begonnen ze driftig muziek te maken en te zingen voor bejaarden en gehandicapten. In 1978 veranderde de naam in De Lukano’s en weer later in Lukano.
In 1996 en 1997 deed Bertie tot twee keer toe mee met de Soundmixshow van Hennie Huisman. Na wat cd’s gemaakt te hebben met de band Lukano ging Bertie voor zichzelf aan de slag en in 2003 kwam z’n eerste cd-single Het buikje van Maxima uit, destijds opgepikt door 3FM’s Giel Beelen. In 2004 volgde zijn tweede single, De baby van Maxima en Koninklijke billetjes, een plaat die het goed deed tijdens de carnavalsdagen.

De laatste jaren is Bertie steeds meer bezig met organiseren en presenteren. Maar nog steeds brengt hij elk jaar een carnavalsnummer uit.

Bron: Arenalokaal.nl