Hofkapel wint Simply The Best 2017

Hofkapel wint Simply The Best 2017

In een zinderende finale heeft de Hofkapel beslag weten te leggen op de felbegeerde titel Simply The Best 2017. Tijdens het eindspel hield het team het hoofd koel, gaf Jeroen van Zuijlen het laatste goede antwoord en mocht de jarige captain Geert Geurts de beker in ontvangst nemen.

De kantine van DAW was tot de laatste plek bezet en je voelde de spanning bij de teams. De eerste categorie werd door het Rad bepaald op “streetview”. Hierin kregen de deelnemers 10 foto’s van straten in Schaijk te zien, en de vraag was natuurlijk “welke”? Uli’s Wonderboys van captain Eelco Peeters wisten hier wel raad mee, en hadden met 9 goede antwoorden een kick-start.

De twee categorie werd “dat zit wel snor”. Hierin 10 vragen waarin de snor centraal stond. Zo zagen we de snorren van Tom Manders, Salvador Dali en Theodore Roosevelt voorbij komen, maar weten we ook dat een snor in het Duits “Schnurrbart” genoemd wordt.

Tijdens de derde categorie “muziek” werd gevraagd naar de uitvoerende en de titel van het te horen muziek-intro. Van Elvis Presley tot Justin Timberlake, het was een zeer gevarieerd aanbod. Ge Wit Oit Noit was deze ronde de beste met 9 goede antwoorden.

Bij de vierde categorie Goal werd gevraagd naar diverse topscoorders, doelmannen en andere wetenswaardigheden rondom de Goal. De V-tjes en Ut Wurd Wa 1 waren hierbij de besten met 9 goede antwoorden.

Niet veel later verscheen een knappe Russische dame op het toneel. Zij was door de organisatie naar Schaijk gehaald als Mystery Guest. Maar liefst 13 teams slaagden erin om deze gast reeds bij de gok te ontmaskeren. Nog eens 8 teams lukte dit na de cryptische omschrijving “Fuif-nummer”. Hieruit bleek wel dat we met een bekende en graag geziene gast te maken hadden: Akram “de Feestneger”. Nadat Akram het applaus en de bloemen in ontvangst had genomen werd alweer uitgekeken naar de volgende categrie vanaf het Rad, en dit werd “zwangerschap”.

Presentatrice Kim nam de deelnemers mee langs allerlei wetenswaardigheden rondom de zwangerschap. Zo weten we nu dat Foliumzuur de kans op een open ruggetje verkleint, en dat je een meisje krijgt bij de chromosomen combinatie XX. Het was mooi om te zien dat twee teams die volledig uit vrouwen bestaan hier tot een maximale score wisten te komen: Meer blauw in de kantine en De vrouwen van GWON scoorden hier een dikke 10.

Categorie 6 werd bepaald op “knoop het in je oren”. Hierin 10 vragen rondom “knoop”. Verkeers-knooppunten, Geert-Jan Knoops, maar ook werd gevraagd naar de betekenis van het spreekwoord “je knopen tellen” (Onzekerheid).

De verschillen waren in de fase nog minimaal, de laatste 2 categoriën – voor dubbel punten – zouden de doorslag gaan geven.

Als 7e categorie viel “2016 Varia”. Hier allerlei opmerkelijke zaken die in 2016 gespeeld hebben. Het bezoek van het Belgische koningspaar bijvoorbeeld. Maar hoe heten die? (Mathilde en Filip)

Als 8e en laatste categorie viel “Andere tijden sport: DAW”. Hierin 10 oude foto’s van huidige kaderleden van DAW. Zo zagen we onder meer Jan van Maasdijk, Jos van Lith en Tinie Verstegen voorbij komen. Maar ook schattige foto’s van Martijn de Graauw en Frenk Lamers in hun jeugd-jaren. Voor de Dorstvlegels was dit een makkie, zij scoorden een 10.

Toen alle punten waren opgeteld bleek dat de volgende teams zich geplaats hadden voor het eindspel, live en op het podium: Ok Noch Ok 2, de Hofkapel, 5 Heere, de Dorstvlegels en 1860 Munchen.

Na een aantal vragen en veel “stuivertje wisselen”, was het 1860 Munchen wat als eerste afviel: 5e plaats. De Dorstvlegels moesten na 12 vragen het strijdtoneel verlaten: 4e plaats.

Na vraag 16 moest ook Ok Noch Ok 2 eraan geloven, en zo bleven er nog twee teams over voor de titel.

De laatste mannen werden naar voren gestuurd: Jeroen van Zuijlen voor de Hofkapel en Gert-Jan van Merwijk voor de 5 Heere. De mannen stonden stijf van de spanning en er kwamen geen antwoorden op toch niet al te moeilijke vragen. De laatste vraag moest de beslissing brengen en hierin werd op zoek gegaan naar een “voorwerp”. Er volgden een groot aantal aanwijzingen en het was uiteindelijk Jeroen die het verlossende antwoord gaf: Schaar.

Hiermee was de titel voor de Hofkapel. Dit team bestaat uit: Ton Zwaans, Rik van Sambeeck, Frans Zwaans, Jeroen van Zuijlen en captain Geert Geurts. Na het uitreiken van de beker volgde er een lange receptie, de winnaars namen alle felicitaties enthousiast in ontvangst.

Bron: Arenalokaal