Carnavalsseizoen in Schaijk weer begonnen

Carnavalsseizoen in Schaijk weer begonnen

In zaal De Raaf in Schaijk is zaterdag het Moeslands carnavalsseizoen 2016-2017 geopend. Het traditionele 11e van de 11e bal was bijzonder gezellig en de live-band ‘New Leaf’ wist snel vele aanwezigen op de dansvloer te krijgen. Prins Johnny en Prinses Ingrid gaan hun tweede carnavalsjaar tegemoet. Zijn lijfspreuk hoefde volgens Johnny weinig aanpassing: “un bietje steuke hört d’r – nog steeds – bè.”

Op zondagochtend volgde de brunch waar Stichting Carnaval de Moeslanden gewoonlijk het startschot geeft voor het nieuwe carnavalsjaar. Tijdens deze brunch werd stil gestaan bij het vertrek van Marissa van Druten en Dirkje van Heesch bij de Prinselijke Dansgarde. Ook werd afscheid genomen van Sandra Loeffen, Jenny Kouwenberg, Jolanda de Vent en André Boot bij het bestuur van Jeugdcarnaval Schaijk. Allemaal ervaren personen die hun sporen dik verdiend hebben bij de jeugd van het Moesland. Bij elkaar bijna 44 jaar kennis en ervaring die ze graag hebben overgedragen aan hun opvolgers. Allen zeer bedankt!

En waar mensen vertrekken, komen er ook weer nieuwe krachten die hun schouders zetten onder het Moeslands carnaval. Bij de Raad van Elf is dat Ton Snoeks en bij de Hofkapel komt Rick van Sambeek voor versterking zorgen. Wij wensen hen en hun partners, Joyce en Noortje, een leuke en voorspoedige tijd bij de Stichting.

Markant was het vertrek van adjudant Gerard Oliemeulen. Samen met Bernadette hebben ze 14 jaar deel uitgemaakt van de Raad van Elf en MNM, de carnavalsclub van de dames van de Raad. Bernadette was daarin het creatieve brein, degene die vaak zorgde voor de meest originele cadeaus. Gerard heeft als adjudant een groot stempel gedrukt op het protocollaire onderdeel van het Moeslands carnaval. Hij zag erop toe dat het de Prins, de Prinses en de Grootvorst aan niets ontbrak. Stond altijd klaar met raad en daad. In 2014 ontving hij voor zijn verdiensten de Zilveren Moestop, de allerhoogste onderscheiding die het Moesland kent. Met het afscheid van Gerard werd ook een nieuwe club in het Moesland opgericht: de Broederschap van Oud-adjudanten.

Alle oud-adjudanten maakten deze ochtend hun opwacht, lazen de oprichtingsakte voor en namen Gerard op in hun midden. Ook kreeg Gerard het allerlaatste, door Toon Derks getekende, eigen karikatuurportret aangeboden. Gerard en Bernadette, maar ook Toon, super bedankt! Mark van Zandvoort zal de taak als adjudant van Gerard overnemen.

Aan het eind van de ochtend mochten Prins Johnny en Prinses Ingrid van onze vertrouwde leverancier van prinsmobielen een nieuwe vorstelijke auto in ontvangst nemen. Mark en Dorothé van Zummeren hadden – als elk jaar – een mooie verrassing in petto: een prinselijke wagen waarmee Prins Johnny en Prinses Ingrid de komende maanden nog vaak in Schaijk en omstreken te bewonderen zullen zijn.