Carnavalsbal met Scouting Schaijk en Jeugdcarnaval Schaijk

Carnavalsbal met Scouting Schaijk en Jeugdcarnaval Schaijk

Op vrijdagavond 5 februari houden Stichting Jeugdcarnaval en Scouting Schaijk in de Piramide een carnavalsbal voor alle jeugd uit het Moesland en omstreken. Kinderen van groep 2 tot en met 6 van de basisschool zijn van harte welkom van 18.30 tot 19.45 uur. Kinderen uit groep 7 tot en met klas 2 van de middelbare school (15 jaar) kunnen terecht van 20 tot 21.30 uur. De entree is gratis en het thema van dit jaar is ‘feest(beesten)’, want jeugdcarnaval Schaijk bestaat dit jaar 44 jaar.

Al enkele jaren op rij organiseren Scouting Schaijk en Stichting Jeugdcarnaval het jeugdcarnavalsbal, dé opening van het Moeslands carnaval. Afgelopen jaren was het carnavalsbal een groot succes. Jeugdprins Max en jeugdprinses Zjos komen natuurlijk mee feesten en bovendien delen zij prijzen uit aan de kinderen van groep 2 tot en met 6 die het leukste, mooiste of grappigste in feestoutfit verkleed zijn. Voor de oudste groep is er een ‘glow in the dark’-zoekspel waar je zelf je prijzen kan winnen. Het carnavalsbal is net als de voorgaande jaren opgesplitst in twee delen. Het begin van de avond is alleen voor kinderen van groep 2 tot en met groep 6. Charlotte: “We willen niet dat de allerkleinsten onder de voet worden gelopen door de grotere kinderen. Bovendien kunnen we op deze manier beter garanderen dat er geen kinderen naar buiten glippen.”

Kinderen van deze groep mogen alleen naar buiten als ze door hun ouders opgehaald worden. Ouders kunnen hun kinderen om 19.45 weer ophalen. Stichting Jeugdcarnaval en Scouting Schaijk verzoeken de ouders om een telefoonnummer aan hun kind(eren) mee te geven. Het is namelijk niet toegestaan dat ouders op het bal blijven. Wel is het belangrijk dat de kinderen van de jongste groep binnen opgehaald worden door hun ouders. Vanaf 20 uur is het aan de grotere kinderen om te komen feesten. De kinderen van groep 7 tot en met klas 2 van de middelbare school (15 jaar). “De kleintjes zijn dan weg dus kunnen ze helemaal los”, zegt Chantal. “Het voordeel van twee groepen is ook dat we de muziek aan kunnen passen aan de doelgroep. We zorgen voor een goede DJ, dus succes is hoe dan ook gegarandeerd.”

Om 21.30 uur gaan de lampen aan, de muziek uit en is de carnaval van 2016 goed van start gegaan. De kinderen die tot de oudere groep behoren mogen ook eerder dan 21.30 uur, op eigen gelegenheid, naar huis. Maar eenmaal buiten mogen de feestgangers niet meer terug naar binnen.

Tijdens dit feestelijke carnavalsbal wordt uitsluitend frisdrank geschonken, deze is bij de bar te verkrijgen voor 50 cent. Natuurlijk is er ook snoep en chips te koop, variërend van 5 tot 50 cent. Charlotte: “Alcohol hoort niet thuis op een carnavalsbal voor de jeugd. Het is de bedoeling dat ze uit hun dak gaan van de muziek en niet van de drank.” Voor meer informatie: carnavalsbal@scoutingschaijk.nl.

Bron: Arenalokaal