Cor Danen overleden

Cor Danen overleden

Oud-raadslid Cor Danen overleed op 3 mei 2015. Hij was getrouwd met Riet Willems. Zo’n 30 jaar is Cor bij de ‘Raad van Elf’ geweest en waar Cor was, was ook Riet. “Het was een verschrikkelijk mooie tijd” vertelt Riet enthousiast “waar Cor enorm van genoot”.

Carnaval is niet alleen de optocht. Jarenlang is Cor penningmeester geweest. In de periode van de braderie was dat een hele kunst. Van alle kanten werd het geld aangeleverd en Cor Danen moest dat in goede banen lijden. Vele uren was hij daarmee bezig. In huize Danen hingen jaren tientallen pakken en steken en als er een nieuw raadslid werd benoemd dan moest er eerst gekeken worden in de klerenkast of er iets passends tussen zat.

Wanneer de Raad en de Hofkapel bij elkaar zaten, was Cor graag één van de gangmakers. “Rondom carnaval was je vijf dagen weg en als het even kon vierde je ook nog op woensdag een after-party”. De raad en de hofkapel konden rekenen op een heerlijke kop witte bonensoep of snert. Ook regelde Cor jaarlijks de ziekenbezoeken en de daarbij behorende fruitschalen op zaterdag voor de carnaval. Dit alles deed hij met liefde en plezier. De kinderen Ester en Dorinie hebben het carnavalsvirus van Cor meegekregen, Marcel wat minder.

Ook al was Cor al enkele jaren gestopt, Stichting Carnaval de Moeslanden mist Cor enorm en wenst Riet en de kinderen alle sterkte toe.