Schaijk wil geen gekochte wagens in de optocht zien

Schaijk wil geen gekochte wagens in de optocht zien

De uitslag van de poll is zelden zo duidelijk geweest; Schaijk wil geen gekochte wagens in de optocht zien! Van de 1245 stemmen heeft 78,85% aangegeven dat er zelf gebouwd moet worden. Een 10,58% van de stemmen maakt het niets uit en een net zo groot aantal (10,58%) zegt dat het moet kunnen en heeft er geen moeite mee dat een wagen gekocht, gehuurd of geleend gaat worden.

Traditie
De uitkomst volgt ook wel de traditie van Schaijk. Andermans optocht wordt niet groot gemaakt met een Schaijkse wagen, hij wordt zelf gebouwd en woensdag in de kliko gedeponeerd. De Moeszak en Moeszakkin is trots op wat men maakt en niet op wat men koopt!

Nieuwe poll
Uiteraard is er ook weer een nieuwe poll toegevoegd. Ditmaal wil ik graag weten of er voor iedere catogerie een schaal moet worden aangeboden. Dus bij de grote en kleine loopgroepen en bij de individuelen. Of moet het uniek blijven, dus alleen voor de wagens. Laat je stem horen.