Drank tijdens optocht Schaijk aan banden

Drank tijdens optocht Schaijk aan banden

Naar aanleiding van een gesprek met burgemeester Marnix Bakermans wordt er paal en perk gesteld aan het nuttigen van drank tijdens de optocht van Schaijk. Naar verluidt was Bakermans geschrokken dat er ‘zoveel’ werd gedronken tijdens de optocht. Nu is dat natuurlijk niet helemaal terecht. Bakermans komt uit Uden en daar mag tijdens de optocht helemaal niet gedronken worden omdat daar veel gemotoriseerd wordt deelgenomen aan de optocht. In Schaijk is dat niet het geval, daar loopt men de optocht zonder gemotoriseerde deelnemers en dan lijkt het al snel dat er veel gedronken wordt.

Maximaal 2 consumpties
In overleg met Stichting carnaval de Moeslanden is er een plan ingediend bij de gemeente om de vergunning voor de optocht veilig te stellen. Dit plan houdt in dat er maximaal 2 consumpties per persoon gedronken mogen worden tijdens de optocht. De gemeente is daar akkoord mee gegaan en de vergunning wordt dan ook gewoon afgegeven. Hoe dit alles gecontroleerd gaat worden is nog niet duidelijk. De stichting gaat dit alles nog mededelen aan de clubs in een extra ingelaste clubvergadering. Deze is op 27 januari om 20.30 uur in Nieuw Schaijk.