Bouwers uit Schaijk verzamelen zich op Facebook

Bouwers uit Schaijk verzamelen zich op Facebook

Op Facebook is er een nieuwe pagina gemaakt voor alle bouwers van het Moesland. De pagina is een initiatief van Stichting Carnaval de Moeslanden en leden van enkele carnavalsclubs. Dit is naar aanleiding om met name de schoolgaande jeugd, tussen 12 en 18 jaar, te stimuleren mee te doen aan de optocht van Schaijk. Op dit moment is er weinig doorstroming vanuit de jeugd naar de grote optocht. Via de aangemaakte Facebookpagina komen bouwers bij elkaar en kunnen ze ervaringen uitwisselen, vragen stellen of een afspraak maken om bijvoorbeeld bij een club te gaan helpen.

Commissie
Vanuit de stichting is er woensdag vergaderd met de streep optocht, Wouter Spijkers, Chantal Roelofs namens Jeugdcarnaval Schaijk en leden van verschillende carnavalsverenigingen. Hieruit zijn diverse ideeën naar voren gekomen om de jeugd te stimuleren. Daar zul je later nog meer over horen. Het algemene geluid tijdens de vergadering was toch wel dat het bouwen van een carnavalswagen super is om te doen en dat het jammer zou zijn om de jeugd dit te laten missen.

Collectief
De Facebookpagina kun je hier vinden. Deel het met zoveel mogelijk vrienden om tot het beste resultaat te komen. Misschien kun je via deze pagina wel collectief verf kopen? Of weet iemand een goed adres voor ijzer? Kortom er is van alles mogelijk.