Schaijkse boeren in opstand

Schaijkse boeren in opstand

Het Brabants Dagblad pakte zaterdag 11 oktober groot uit met een artikel op de voorpagina van het katern Oss en omgeving. Volgens de krant komen de Schaijkse boeren in ‘opstand’ tegen de normen die vastgesteld zijn voor de veehouderij. “Stallen dicht voor carnavalsbouwers en grote bedrijven beraden zich over sponsoring. Het verzet is groot tegen het ‘boerenbeleid’ in Landerd”, aldus het Brabants Dagblad.

14 gedupeerde clubs
Mocht er geen verandering komen in het beleid van de gemeente Landerd dan heeft de optocht van Schaijk een groot probleem. Maar liefst 14 clubs zijn dan gedupeerd omdat ze geen bouwruimte hebben. Persoonlijk vind ik dat de boeren en bedrijven groot gelijk hebben. We hebben het wel over brood dat uit de mond wordt gestoten. In het Moesland hebben we een slogan die al jaren overeind staat: “Mi zun alle!” Tijd dat het college in gaat zien dat een gemeenschap met zijn allen gedraaid wordt, we hebben elkaar allemaal nodig. Ook met iets ‘onbelangrijks’ als de optocht.

Artikelen
Hieronder staan de artikelen die geplaatst zijn in het Brabants Dagblad. De column, het tweede artikel, slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop. Een schone taak voor onze burgervader ligt in het verschiet.

Krantenartikel Brabants Dagblad
Krantenartikel Brabants Dagblad